23948sdkhjf

Höga mål för kocklandslagens nya general manager

Svenska kocklandslaget och Svenska juniorkocklandslaget får i mitten av september en ny general manager. Han heter Jens Ericsson och har själv fina kockmeriter men kommer närmast från restauranggrossisten Martin & Servera.

– Det är känns otroligt roligt och hedrande att ha fått den här möjligheten. Det känns fortfarande lite overkligt, säger Ericsson.

Han har de tre senaste åren jobbat som key account manager på Martin & Servera, men har också en utbildning från restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet i Grythyttan och varit verksam som kock och köksmästare i bland annat Stockholm, Uppsala och Åre. Han har också erfarenhet från att själv tävla på högsta kocknivå.

–  I Culinary World Cup 2010 tog jag som kock med Stockholm Culinary Team en fjärdeplats och 2012 vann vi guldet i Culinary Olympics. Nu under 2020 var jag lagledare för samma lag och tog silvermedalj i de regionala tävlingarna i Culinary Olympics.

I mitten av september tillträder Jens Ericsson tjänsten som general manager för både Svenska kocklandslaget och Svenska juniorkocklandslaget.

– Även om arbetet med laget Stockholm Culinary Team var på en hög nivå och krävde mycket jobb så känns detta annorlunda när jag kommer att få jobba med det jag älskar på heltid. Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar mig an det här uppdraget.

Målen är högt ställda: guld för Svenska kocklandslaget och topp tre för Svenska juniorkocklandslaget vid Culinary World Cup 2022. Vid Culinary Olympics 2024 siktar båda lagen mot guld.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14