23948sdkhjf

Spendrups ska köra fossilfritt på vägarna

DSV och Spendrups har ett mångårigt samarbete bakom sig där man framför allt har koncentrerat sig på att effektivisera produktionen och minimera antalet transporter på vägarna. Nu tar parterna ett stort steg vidare.
För ett år sedan antog Spendrups målet om fossilfria inrikes transporter till 2025, enligt DLF:s Transportinitiativ.

Vid den senaste transportupphandlingen var därför fossilfria transporter ett avgörande faktum vid val av huvudleverantör, vilket DSV kunde erbjuda. Avtalet omfattar transporter av ca 350 000 ton/år av dryck, returmaterial till/från Spendrups depåer och terminaler samt förpackningsmaterial från deras underleverantörer– i hela Sverige.

– Det här avtalet ger oss goda förutsättningar att nå vårt högt uppsatta mål om fossilfria inrikes transporter 2025. Det finns många utmaningar på vägen för att kunna nå målet, men genom långsiktiga samarbeten kan vi ta oss an dem, säger Martin Valdemarsson, chef för försörjningskedjor på Spendrups bryggeri.

– Efter ett mycket gott och långvarigt samarbete är vi glada över att ha signerat ett avtal på ytterligare fem år med Spendrups, vilket innefattar såväl befintliga som nya volymer. Miljöaspekten har legat högt på agendan under upphandlingsprocessen och tillsammans kan vi nu arbeta vidare med att effektivisera produktionen och reducera vår miljöpåverkan. Spendrups är ett bra exempel på att nära och långvariga kundrelationer genererar såväl hållbara som kostnadseffektiva transportlösningar, säger Henrik Johansson, DSV Road.

Miljöchef Hanna Haglund på DSV Road fortsätter:
– Spendrups satsning ligger väl i linje med DSVs egna mål för en hållbar framtid. Samarbetet med Spendrups ger oss förutsättningar att med gemensamma insatser verka för att uppnå bolagens respektive miljömål, genom bland annat fossilfria transportlösningar och grönt bränslecertifikat enligt massbalansprincipen.

Läs mer om: DSV
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.218