23948sdkhjf

Nya skånska Max-restauranger på gång

McDonald's och Max kämpar om att vinna slaget om de svenska snabbmatsätarna. Båda kedjorna har ambitiösa expansionsmål. McDonald's presenterade härom dagen planer på fyra nya restauranger nästa år. Max som under hösten öppnat flera restauranger på västkusten vill inte vara sämre. 

Max Burgers har precis tecknat avtal med Skåneportens Fastigheter om det som blir kedjans andra restaurang i Helsingborg. Med ett läge mellan Ica Maxi och City Gross utmed Ängelholmsleden täcks nu de norra delarna av staden.

– Läget är perfekt. Ängelholmsleden är vältrafikerad och bostadsområdet Drottninghög är under utveckling och växer. Vi ser mycket positivt på den här etableringen och ser fram emot att fortsätta växa vidare, säger Henrik Lejon, etableringschef Max Burgers.

Exakt öppningsdatum är inte bestämt, men planen är att restaurangen ska öppna under 2021.

Max har även sökt bygglov för en ny restaurang i Trelleborg, bara ett 100-tal meter ifrån Burger King, strax intill Stora Coop och inte heller långt ifrån McDonalds. Henrik Lejon har sagt till Trelleborgs Allehanda att kedjan vill öppna så snart som möjligt under 2021.

Den norrländska snabbmatskedjan har också anmält intresse för en etablering intill Nynäshamn station. Nynäshamns kommun har börjat förbereda en försäljning av marken, men vem som får köpa är ännu inte klart, skriver Nynäshamns-Posten. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093