23948sdkhjf

Vertikalodlare tar in 20,5 miljoner

Det svenska tech-bolaget Grönska som utvecklar teknik för vertikalodling samt driver en av Europas största vertikalodlingar utanför Stockholm vill expandera och har därför tagit 20,5 miljoner kronor i en investeringsrunda.

Bland investerarna återfinns bland annat 82an Invest, Peas Industries, Rite Ventures, Martas Explorers, Daniel Sachs och Investerargrupp ledd av Tectonic Shift bestående av bland annat Westdon och Carlberssjön. 

I samband med emissionen tillsätts även Tectonics vd Sverker Åkerblom i Grönskas bolagsstyrelse.

Grönska har även ingått samarbete med bland annat Coop Hagastaden om installation av odlingssystemet Growoff vilket Grönska nu vill sprida vidare.

– Investeringen kommer vid en väldigt bra tidpunkt. Vi har precis lanserat vårt senaste odlingssystem GrowOff och ser en stor efterfrågan. Fokus kommer att ligga på att öka försäljning och produktion för att tillgodose den svenska och europeiska marknaden. Investeringen innebär även att vi vidare kan förädla vår teknik och fortsatt hålla vår plats som en ledande vertikal odlare i Europa, säger Robin Lee, medgrundare och vd för Grönska, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062