23948sdkhjf

Tre expansiva kedjor till samma centrum

Vällingby Centrum ett av stoppen i etableringsresan för Hawaii Poké, Babas Burgers och Le Croissant.

Tre expansiva kedjor anländer till Vällingby Centrum, väster om Stockholm. under våren. Det handlar om Babas Burgers, Hawaii Poké och Le Croissant.

Hamburgerkedjan Babas Bugers betonar kopplingen till förorten och samarbetar med flera svenska hip hop-stjärnor. Nyligen inleddes även ett samarbete med Zeina Mourtada, som driver den populära matbloggen Zeinas kitchen.

I februari öppnade Babas sin första restaurang utanför Stockholm, när portarna slogs upp på Stortorget i Örebro. Den sjunde enheten öppnades sedan i Stockholmsförorten Fruängen, och u nder våren etablerar sig Babas Burgers, liksom Hawaii Poké, både i Tyresö Centrum och i Vällingby Centrum.

– Babas ankomst till Vällingby under 2021 kommer att bidra till ett livfullt centrum där allt från musiken som spelas och hur maten presenteras till mottagandet är i ”Babas style”, förklarar Kalle Khalifi.

Inom kort anländer hamburgerkedjan även till Karlstad och Mölndal och senare i sommar väntar invigning i Jakobsbergs centrum i de lokaler som tidigare var hem för nu nedlagda tapashaket Matadoren. Med enheten i Jakosberg inräknad kommer Babas Burgers upp i tolv restauranger, en fördubbling på bara ett halvår.

Hawaii Poké, som startades 2016, växer också snabbt med nyintaget kapital. Etableringarna i Tyresö och Vällingby ingår i expansionsplanerna där det uttalade målet är att dubbla de 15 restaurangerna inom loppet av 18 månader.

– Vi är otroligt glada över att öppna Hawaii Poké i Vällingby Centrum då vi ser det som en naturlig mötespunkt för de som bor och arbetar i området, säger Sara Steele, marknadschef på Hawaii Poké, i en kommentar.

Hawaii Pokés bowl-koncept går ut på att sätta en egen skandinavisk twist på det autentiska poké bowl-receptet. En stort bowl-utbud kompletteras av en Keiki-meny för barn. 

Den tredje kedjan Le Croissant grundades 1984 och är trots namnet Sveriges äldsta rikstäckande kafékedja.

i mitten av april öppnar det nya kaféet i Vällingby Centrum i en lokal på cirka 100 kvadratmeter med tillhörande uteservering. Det blir franchisekedjans sjätte etablering i Stockholm och 25:e landet. Le Croissant erbjuder ”från morgon till kväll” varma och kalla rätter och drycker i en franskinspirerad miljö.

– När denna möjlighet presenterades för Le Croissant fattade vi snabbt tycke för läget och huset, kommenterar David Mirzajani, vd på Le Croissant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109