23948sdkhjf

Efter 14 år: Fine dining igen för Pontus Frithiof

Stjärnkrögaren utlovar personlig service på en ny nivå på nya restaurangen La Tour.

Klassiskt, modernt och elegant. Det är ledorden när Pontus Frithiof för första gången på 14 år satsar på fine dining. Den nya restaurangen La Tour öppnar den 26 augusti högst uppe i DN-skrapan i Stockholm.

 La Tour är min vision av en power dining-restaurang som jag länge drömt om. Nu var tajmingen rätt att ändra riktning och satsa på ett helt nytt koncept som inte liknar något i Sverige. La Tour blir en helhetsupplevelse i högsta klass och med en ny nivå på personlig service, säger Pontus Frithiof.

La Tour blir stjärnkrögarens första fine dining-restaurang sedan Pontus in the Green House stängde 2007. Han öppnar La Tour tillsammans med kompanjonen Mario E Moroni som är chefssommelier och väljer krogens viner.

Matkonceptet beskrivs som klassiskt, modernt och elegant med de bästa och mest exklusiva råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. La Tour kommer också att erbjuda en innovativ vegansk del på menyn.

Bakom ombyggnationen och renoveringen står inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja, som i sin tur inspirerats av den kända 1960-talsarkitekten Paul Hedqvist. På La Tour möter svenskt 60-tal internationell flärd och varma toner. Sköna sittmöbler och arrangemang ska bidra till en privat och inbjudande känsla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079