Klassiskt, modernt och elegant. Det är ledorden när Pontus Frithiof för första gången på 14 år satsar på fine dining. Den nya restaurangen La Tour öppnar den 26 augusti högst uppe i DN-skrapan i Stockholm.
– La Tour är min vision av en power dining-restaurang som jag länge drömt om. Nu var tajmingen rätt att ändra riktning och satsa på ett helt nytt koncept som inte liknar något i Sverige. La Tour blir en helhetsupplevelse i högsta klass och med en ny nivå på personlig service, säger Pontus Frithiof.
La Tour blir stjärnkrögarens första fine dining-restaurang sedan Pontus in the Green House stängde 2007. Han öppnar La Tour tillsammans med kompanjonen Mario E Moroni som är chefssommelier och väljer krogens viner.
Matkonceptet beskrivs som klassiskt, modernt och elegant med de bästa och mest exklusiva råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. La Tour kommer också att erbjuda en innovativ vegansk del på menyn.
Bakom ombyggnationen och renoveringen står inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja, som i sin tur inspirerats av den kända 1960-talsarkitekten Paul Hedqvist. På La Tour möter svenskt 60-tal internationell flärd och varma toner. Sköna sittmöbler och arrangemang ska bidra till en privat och inbjudande känsla.
