23948sdkhjf

Vivino hämtar ny vd från Booking.com

Efter att ha skapat tillväxt i två digitala resebolag ska Olivier Grémillon nu leda vinappens globala expansion.

Efter sex år på Airbnb och 3,5 år på Booking.com lämnar Olivier Grémillon resebranschen för att bli vd för den danska vinppen Vivino. Han efterträder Vivinos grundare Heini Zachariassen, som dock sitter kvar i styrelsen för den mobila vintjänsten.

– Det här är den perfekta tidpunkten för att ansluta till Vivino. Med den kollektiva kraften i 50 miljoner människor som delar en nyfikenhet för vin, är tiden inne för att leda den revolution som nu sker när det gäller förändrade vanor vid köp av vin, kommenterar Grémillon i ett pressmeddelande.

– Olivier tar med sig åratal av framgångar och erfarenhet till Vivino som kommer att göra det möjligt för ännu fler konsumenter att köpa vin via vår plattform, tillägger Heini Zachariassen som skapade appen ihop med Theis Søndergaard för drygt tio år sedan.

Vivino är nu världens mest nedladdade vinapp med närvaro på totalt 17 marknader. I början av året tog den danska bolaget in nytt kapital i en runda som leddes av Kinnevik med en investering på 70 miljoner dollar, motsvarande 586 miljoner kronor.

Vivino har sedan lanseringen i Sverige 2019 utmanat Systembolagets monopol, och är nu mitt i juridisk tvist med det statliga bolaget. Enligt en dom från Patent- och marknadsdomstolen bryter inte Vivino mot detaljhandelsmonopolet för alkohol, en dom som Systembolaget avser överklaga. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078