23948sdkhjf

Stjärnkocken öppnar krog under eget namn

Ulf Wagner ska laga precis den mat hans själv vill på egna krogen Wagners.

Ulf Wagner drev Sjömagasinet i över ett decennium. Nu har han fyllt 65 år och tanken var att trappa ned. I stället öppnar stjärnkocken den nya krogen Wagners i Gamle ports lokaler i Göteborg. 

 Jag tänkte att när jag nu blivit 65 kunde jag kosta på mig att öppna en restaurang i mitt eget namn och laga precis den maten jag själv vill, säger han till Göteborgs-Posten.

Ulf Wagner förknippas främst med Sjömagasinet, som han sålde i april i år, men han har också drivit en rad andra restauranger som Göstas, Carl Mikael, Fiskekrogen, Basement och The Place. Den sistnämnda tilldelades Göteborgs första stjärna i Guide Michelin. 

I oktober öppnar han Wagners i Kungsportshuset, mellan Harrys och det som tidigare var Gamle port. Restaurangen, enligt Wagner "en jädra bra vinbistro", smygöppnar den 7 oktober och tar bokningar från veckan efter.

På Wagners ska det serveras rätter som Ulf Wagners klassiska hummersallad eller en oxkindsbourguignon. Det kommer också finnas kaviar och tryffel. Menyn ska bytas ut ofta. 

Dessutom ska Ulf Wagner, som blivit korad till Sveriges bästa sommelier, nu till fullo utnyttja sin stora passion för vin. 

Det kommer vara bra, lite dyrare viner som vi inte kör det vanliga restaurangpåslaget på. Du ska kunna dricka ett glas vin som du längtat efter men inte vill dricka en flaska av.

Restaurangchefen på Wagners heter Josefin Bergman och köksmästaren Olof Ekholm. De är tillsammans med vd:n Jonas Marting, nöjesbolaget Moment group och Ulf Wagners fru Ingalill alla delägare i den nya krogen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078