23948sdkhjf

Ny rekordsommar för den alkoholfria ölen

Konsumtionen fyrdubblad på sex år och försäljningsökningen har fått extra fart under pandemin..

Konsumtionen av alkholfri öl har fyrdubblats på sex år, från fem miljoner liter 2014 till 20 miljoner liter 2020. Och trenden viker inte. Under de tre sommarmånaderna steg försäljningen av den alkoholfria ölen i dagligvaruhandeln med 14 procent jämfört med samma period förra året.

– Allt fler får upp ögonen för alkoholfri öl och under coronapandemin har konsumtionen gått upp ytterligare. Ett tydligt exempel är att dagligvaruhandelns nätförsäljning av alkoholfri öl har ökat med över 350 procent sedan mars förra året, säger Johan Kikas, sedan årsskiftet Carlsbergs marknadschef för alkoholfritt.

Carlsberg Sverige dominerar marknaden inom alkoholfri öl i Sverige med en andel på 53 procent. Storsäljaren är Carlsberg Alcohol Free. I sommar fick den sällskap i hyllorna av Pripps Radler 0,0%. 

– Vi kan nu konstatera att den sålt betydligt mer än förväntat och att den redan är uppskattad av många som vill ha en alkoholfri dryck som inte är för söt, men kanske inte gillar vanlig alkoholfri öl, säger Johan Kikas.

Sveriges tio mest populära alkoholfria ölvarumärken

  1. Carlsberg
  2. Mariestads
  3. Staropramen
  4. Falcon
  5. Norrlands Guld
  6. Heineken
  7. Pripps
  8. Brutal Brewing
  9. Gotlands Bryggeri
  10. Brooklyn
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096