23948sdkhjf

Göteborgskedja expanderar över landet – snart 15 ölstugor

Linköping nästa för Göteborgsbrödernas franchisekedja.

Svensk husmanskost och svensk öl. Det är konceptet när bröderna Mattias och Andreas Jakob i Göteborg expanderar sin växande krogkedja Ölstugan Tullen över landet.  

– I Göteborg har vi åtta restauranger. Snart också en nionde. I Stockholm tre och vi är på väg även i Borås, Norrköping och Linköping. Allt med samma koncept. Hittills har det funkat bra för oss, säger Andreas Jakob till Östgöta Correspondenten.

Den första Ölstugan Tullen öppnades 2010 på Andra Långgatan i Göteborg som en hyllning till den ölstuga som låg i området i slutet av 1800-talet. Det har nu växt till en franchisekedja med snart 15 krogar.

I Linköping har bröderna tagit över Gula Huset i hörnet av Klostergatan och Ågatan. Där väntar en omfattande renovering.

– Planen är att vi kör på som det är fram till nyår. Därefter stänger vi och bygger om för att passa vårt upplägg. De som besöker oss när vi är klara kommer inte att känna igen sig. Ölstugan Tullen har blivit ett med folket i Göteborg. Vi hoppas att något liknande ska hända i Linköping.

Planen är att öppna igen i mars eller april nästa år under nytt namn men med samma personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078