23948sdkhjf

Ölstugan Tullen siktar norrut – öppnar 16:e restaurangen

Franchisekedjan från Göteborg växer snabbt över landet och öppnar i dagarna en restaurang i Gävle.

Bröderna Mattias och Andreas Jakob fortsätter att expandera sin krogkedja Ölstugan Tullen över landet. Efter tre öppningar på kort tid är nästa anhalt Gävle. I dagarna öppnar restaurangen med det nordligaste läget hittills.

– Gävle är porten till norra Sverige. Funkar det bra här så expanderar vi längre upp, säger Andreas Jakob till Gefle Dagblad.

Den första Ölstugan Tullen öppnades 2010 på Andra Långgatan i Göteborg som en hyllning till den ölstuga som låg i området i slutet av 1800-talet. Det har nu växt till en expansiv franchisekedja.

I nuläget finns nio restauranger i Göteborg, tre i Stockholm samt en i Norrköping respektive Borås. Snart öppnar kedjan också i Linköping efter en omfattande renovering. 

I Gävle tar Ölstugan Tullen över lokalerna som tidigare inhyste Taverna Lievito. Med Linköping inräknat blir det franchisekedjans 16:e restaurang. Lokalen är inredd med sittbås och långbord, och med griffeltavlor som personalen kan skriva upp menyerna på.

Konceptet på Ölstugan Tullen har från start varit svensk husmanskost och svensk öl.

I mer än tio år har vi haft svensk husmanskost för hundra kronor. Nu har vi fått höja lite bara för att vi måste hänga med i inflationen som händer just nu, säger Andreas Jakob till GD.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109