23948sdkhjf

Ölstugan Tullen siktar norrut – öppnar 16:e restaurangen

Franchisekedjan från Göteborg växer snabbt över landet och öppnar i dagarna en restaurang i Gävle.

Bröderna Mattias och Andreas Jakob fortsätter att expandera sin krogkedja Ölstugan Tullen över landet. Efter tre öppningar på kort tid är nästa anhalt Gävle. I dagarna öppnar restaurangen med det nordligaste läget hittills.

– Gävle är porten till norra Sverige. Funkar det bra här så expanderar vi längre upp, säger Andreas Jakob till Gefle Dagblad.

Den första Ölstugan Tullen öppnades 2010 på Andra Långgatan i Göteborg som en hyllning till den ölstuga som låg i området i slutet av 1800-talet. Det har nu växt till en expansiv franchisekedja.

I nuläget finns nio restauranger i Göteborg, tre i Stockholm samt en i Norrköping respektive Borås. Snart öppnar kedjan också i Linköping efter en omfattande renovering. 

I Gävle tar Ölstugan Tullen över lokalerna som tidigare inhyste Taverna Lievito. Med Linköping inräknat blir det franchisekedjans 16:e restaurang. Lokalen är inredd med sittbås och långbord, och med griffeltavlor som personalen kan skriva upp menyerna på.

Konceptet på Ölstugan Tullen har från start varit svensk husmanskost och svensk öl.

I mer än tio år har vi haft svensk husmanskost för hundra kronor. Nu har vi fått höja lite bara för att vi måste hänga med i inflationen som händer just nu, säger Andreas Jakob till GD.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079