23948sdkhjf

Hyllade Tjoget växer med separat Bodega

Stockholmskrogen Tjoget har under sin snart tioåriga verksamhet flera gånger placerat sig på listor över världens bästa barer. I februari tar krögarna nästa steg och öppnar även en separat vinbar.

Hornstulls Bodega har varit en del av Tjoget sedan 2014. Nu växer vinbaren till en egen krog, vägg i vägg med moderskeppet.

Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega, att den ska få
växa till en större och egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var
det givet, säger krögaren Joel Söderbäck som ligger bakom satsningen ihop med Andreas Bergman och Simon Åhnberg.

Hornstulls Bodega beskrivs som “en opretentiös och osnobbig plats för alla” i medelhavsinspirerad miljö. Där ska det serveras vin från hela världen. Både klassiker och de senaste trenderna ska finnas representerat i vinlistan. 

Den nya Bodegan kommer att rattas av Markus Davidsson, sommelier på Tjoget sedan sju år. Han får hjälp av Klara Earlingh som tidigare bland annat drivit vinbaren på Urban Deli, och Gustav Hökstrand, tidigare på Aloë och nu restaurangchef och sommelier på Liebling.

Hornstulls Bodega förväntas öppna den 4 februari 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079