23948sdkhjf

Här har Curb Food öppnat ny ”dark kitchen”-restaurang

Det svenska start up-bolaget säljer mat från enbart digitala restauranger.

Så kallade dark kitchens är en internationell trend, men ett relativt nytt fenomen i Sverige. I fronten går start up-bolaget Curb Food som nu startat verksamhet även i Mörby centrum. 

Dark kitchens är restauranger som bara finns på digitala plattformar. Lite större dark kitchens, som omfattar flera olika varumärken, har i ett internationellt perspektiv tenderat att hamna i utkanten av städerna, där lokalerna är lite billigare men där maten då behöver transporteras längre sträckor. 

Svenska Curb Food finns sedan tidigare på tre adresser i centrala Stockholm och har nu valt Mörby centrum som nytt utlämningsställe. Den 2 februari öppnade verksamheten i en lokal mellan Pressbyrån och Sushi Bar Kirin, och med egen entré mot busstorget. Kunderna kan beställa mat för hemköring från fem olika varumärken alternativt själv hämta upp maten på plats.

Curb Food, med verksamhet i Sverige och Danmark, grundades i maj 2020 och tog förra året in cirka 208 miljoner kronor i kapital för att expandera sina dark kitchens. Bakom bolaget står Delivery Heros tidigare Norden-vd Carl Tengberg och tidigare Foodora-kollegan Felipe Gutierrez. De backas av tunga investerare som EQT Ventures.

“Vi har helt designat vårt egna kök och våra egna recept vilket gör att vi äger alla delarna själva. Sedan är vårt slutmål inte nödvändigtvis att operera dark kitchens, utan vi vill förbättra kundupplevelsen och det här är ett sätt att experimentera med den”, har Carl Tengberg förklarat för Breakit.

På längre sikt har bolaget även siktet inställt mot resten av Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078