23948sdkhjf

Framtidens Rastakrog invigd – sedan ska kedjan växa norrut

Ska bygga sin största och nordligaste anläggning längs Höga kusten.

Vägkrogskedjan Rasta har öppnat sin 28:e anläggning. Norr om Bålsta, mellan Västerås och Stockholm, finns nu Rasta Ekolskrog som med ny inredning och nytt utbud ska bli mall för framtidens Rasta. 

– Det är en uppfräschning som samtidigt tar hänsyn till Rastas historia, våra gästers behov och den kapacitet som Rasta ska klara av att hantera, säger Mikael Tervaniemi, vd på Rasta Sverige.

Det svenska familjeföretaget startades 1973 i Brålanda, Dalsland, med målsättningen att driva väganläggningar med god mat, drivmedel, butik och hotellrum. Husmanskosten är central och tillagad av kockar som använder sig av traditionella svenska recept. Så är det även på Rasta Ekolskrog som har 150 sittplatser och utrustats för att klara av allt från bussgrupper, den tunga trafiken och privatbilister.

Utöver den svenska husmanskosten serveras även hamburgare, sallader, smörgåsar, smoothies, fikabröd, kaffe med mera. I Ekolskrog, med utsikt över Mälaren, finns också Espresso House Barista Station i både restaurangen och i Preem-butiken.

Tönnebro i Hälsingland är i dagsläget Rastas nordligaste anläggning. Sent förra året blev det klart att kedjan ska bygga en mötesplats längs Höga kusten i samarbete med Härnösands kommun. Ambitionen är sedan att växa vidare i regionen. Höga kusten-anläggningen blir inte bara Rastas nordligaste utan också största etablering. Förhoppningen är mötesplatsen ska stå klar inom en tvåårsperiod. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078