23948sdkhjf

Nytt designgrepp på Max vid Odenplan

Den första av tre nya restauranger i Stockholms innerstad är invigd

Samtidigt som McDonald's flyr stadskärnorna så expanderar Max även inne i städerna. Den norrländska snabbmatskedjan gjorde under förra året klart med tre nya restauranger i Stockholms innerstad. Den första, vid Odenplan, öppnar i dag, torsdagen den 16 mars.

Den nya Max-restauragen på Norrtullsgatan är kedjans 143:e i Sverige. Eftersom lokalen är mindre än vanligt så har kedjan tagit ett nytt grepp om designen. De 96 sittplatserna har fått placeras ut med stor omtanke.

– Det finns alltid utmaningar när man bygger en restaurang i en befintlig byggnad och det viktigaste för oss är att bevara känslan av Max. Jag tycker vi lyckats och jag gillar framför allt det nya designkonceptet där vi ljusat upp färgsättningen för att öka känslan av ljus i restaurangen, säger Christoffer Bergfors vice koncernchef på Max.

Restaurangen drivs av Essam Jerjis Mikha, som jobbat inom den norrländska burgarkedjan i tio år, varav mer än hälften som restaurangchef. Han har stor erfarenhet av att driva restauranger i stadsläge, bland annat den framgångsrika enheten vid Hötorget.

– Skillnaden med att ansvara för en Max-restaurang inne i stan handlar främst om trycket på restaurangen, därför är jag glad att jag har många grymma kollegor med mig. Odenplan är ett kanonläge och jag ser fram emot att komplettera det befintliga utbudet av burgare, bland annat med lite gröna alternativ, säger Essam Jerjis Mikha.

Max bygger även om Burger Kings tidigare lokaler vid Sergels torg och har också tagit över de klassiska lokalerna på Kungsgatan där McDonald's huserat i 48 år. När dessa restauranger öppnar har Max ännu inte kommunicerat.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Läs mer om: Max
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329