23948sdkhjf

Isabelle Cederblads mackor intar scenen

Familjedrivna Mackverket öppnar pop up-restaurang. Den 1 april börjar 23-åriga Isabelle Cederblad servera kreativa mackor av olika slag som en del av matscenen Teatern i Ringens köpcentrum på Södermalm i Stockholm.

Isabelle Cederblad har tidigare arbetat som kock på bland annat Babette och Café Nizza, och har tillsammans med sin sambo Jesper Beyer grundat Nybohovs restaurang. Hon grundade Mackverket sommaren 2020 och driver företaget tillsammans med sin familj.

Hittills har verksamheten bestått av foodtruck och catering. Med den tillfälliga etableringen i Teatern får Mackverket sin första, fasta restaurangyta. Isabelle Cederblads intar scenen med sina mackor under perioden den 1 april till den 23 juni. 

– Jag älskar mackor och äter alltid mackor, och jag hoppas att de som svänger förbi oss på Teatern låter mackan ta upp en större plats även på deras matsedel. Det vore kul om mackan får en större scen i Sverige!

Menyn är inspirerad av klassiska mackor som Reuben och BLT, men komponerade och anpassade efter Isabelle Cederblads smak och säsongens råvaror. Alla mackor serveras stekta på färskt surdegsbröd med kött från svenska gårdar eller svamp och grönsaker. 

Teatern i Ringen är en mötesplats för mat, dryck och umgänge. Matscenen samlar idag 13 kockar och en konditor.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095