23948sdkhjf

Striden om godaste burgaren: Så god är Max nya kycklingburgare

Panelen av burgarkonnässörer ger nya Grand Chicken Sandwich en totalfyra i betyg.

Max Burgers befinner sig mitt i en strid med norrländska kollegan Bastard Burgers om vem som har den godaste burgaren när Max nu lanserar en ny kycklingmeny.

Chicken sandwich-trenden fick en skjuts i USA med burgerkedjan Popeyes lansering för några år sedan, samma Popeyes som nu expanderar snabbt i Europa. Nu har trenden också tagit fart i Sverige, vilket Max tagit fasta på med sin Grand Chicken-meny som presenteras som det största som hänt sedan Green-familjen lanserades 2016. 

Det här är en unik satsning. Efterfrågan på kycklingprodukter har ökat under de senaste åren och vi ser ett stort intresse för kycklingburgare bland våra gäster. Därför höjer vi nu kvaliteten på våra kycklingburgare och serverar burgare tillagade på en hel filé, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers, i en kommentar.

Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken och Grand Buffalo Chicken började serveras på samtliga Max-restauranger den 7 april.

Det finns väldigt många goda varianter men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Därför bestämde vi oss rätt och slätt att ta fram en egen, men landade slutligen i tre olika. Jag kanske sticker ut hakan nu, men det här är bland det bästa vi gjort och jag hoppas att alla gäster ska tycka samma sak, säger Jonas Mårtensson.

Ja, vad tycker gästerna egentligen? I skenet av marknadsföringsmatchen med Bastard Burgers har vi låtit de tre burgarkonnässörerna Magnus Kepinski, Anders Lassis och Jimmy Karlsson provsmaka Grand Chicken Sandwich, som är den nya menyns grundburgare och serveras med majonnäs, saltgurka och sweet onion. 

Budet hade tyvärr kört fel så burgarna anlände kalla, men panelen är förvånansvärt positiv ändå. En fyra, betygsätter Anders Lassis, som gillar konsistensen och är den i trion som ibland brukar välja just kycklingburgare. En fyra, säger även kollegan Jimmy Karlsson och tillägger att han kan tänka sig att beställa Grand Chicken Sandwich framöver. En svag trea menar Magnus Kepinski som tycker att styrkan dödar tillbehören. Thaimat ska vara stark, inte burgare, menar han.

Totalomdömet blir en fyra, vilket är mer än godkänt. Om det motiverar epitet ”Sveriges godaste burgare” är en helt annan sak. 

Läs mer om: Max
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079