23948sdkhjf

Eatery till Arlanda – fler restauranger på väg till flygplatsen

Resandet har tagit fart igen. Därmed ökar också kundunderlaget på Arlanda för butiker och restauranger som haft det tufft under pandemin. Flera nya aktörer är nu på väg till flygplatsen norr om Stockholm. Den snabbväxande kedjan Eatery landade denna vecka.  

Eatery, som serverar såväl frukost som lunch och middag nära gate 16 i terminal 5, kan skryta med den bästa utsikten på Stockholm Arlanda Airport. Gästerna ser rakt in i cockpit på de plan som står parkerade utanför. 

På menyn finns både huvudrätter och klassiska alternativ som sallader, pizza och hamburgare. Resenärer som har bråttom kan välja något ur grab'n go-sortimentet och använda självbetjäningskassan.

SSP och Eatery bildar tillsammans en unik kombination av såväl kunskap om mat och dryck som service och logistik. Vi ser stora möjligheter med att kunna etablera ett nytt varumärke på Arlanda som passar alla typer av resenärer och som mat- och dryckesmässigt ligger i tiden. Vi är därför mycket glada att kunna presentera Eatery som ett nytillskott i vår varumärkesportfölj, säger Björn Olsson, vd på SSP Sweden.

Arlandarestaurangen är kedjans tolfte, varav elva finns i Stockholmsområdet. Eatery är bara en i raden av nya kommande restauranger på flygplatsen. Just nu pågår bygget av en ny stor säkerhetskontroll samt en marknadsplats. På den nya marknadsplatsen kommer det finnas restauranger för alla smaker, med allt från fine dining, fast food till närproducerad mat. Matställena ska kompletteras med ett stort utbud av butiker, service och showrooms.

 På Arlanda händer det mycket framöver, våra resenärer kommer att möta en ny flygplats med ett attraktivt utbud av handel, säger Charlotte Ljunggren, direktör marknad och försäljning på Swedavia.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079