23948sdkhjf

Drönare ska leverera hamburgare till stranden

Efter leveransroboten Doora gör Foodora ett test ihop McDonald's med drönaren Droona.

Foodora och McDonald's flyger upp i luften tillsammans. Q-handelsbolaget och snabbmatskedjan ska testa att leverera mat från McDonald's restaurang i Gustavsberg direkt till Grisslinge Havsbad utanför Stockholm med hjälp av en drönare.

Strandfolket kommer inom två veckor att kunna beställa mat direkt från stranden från McDonald's genom Foodoras app.

Det känns väldigt roligt att McDonald's vill kroka arm med oss och Foodoras innovationer inom logistik. Både vi och McDonald's vill leda förändringen framåt i Sverige. Vi vill göra det möjligt med snabba leveranser till alla i Sverige, kommenterar Foodoras koncernchef Hans Skruvfors.

 Bekvämlighet blir allt viktigare för våra gäster. Att nu kunna beställa sin måltid på en strand och sen få maten levererad med drönare känns fantastiskt spännande, tillägger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s i Sverige.

Om Droona

Räckvidd: 2 kilometer. Kommande Droona-drönare som testas inom kort, har längre räckvidd.
Hastighet: 10 meter per sekund
Flyghöjd: 120 meter
Lastvikt: 2,7 kilo

Drönaren har getts namnet Droona. En lek med orden som för tankarna till leveransroboten Doora som Foodora testat tillsammans med Tele 2.

Vi har tidigare tillsammans Foodora testat självkörande leveranser på land uppkopplade med 5G. I takt med att vi bygger ut 5G-nätet så är naturligtvis vår ambition att kunna använda tekniken även till drönarleveranser i luften, säger Stefan Trampus, chef för företagsaffären på Tele 2.

Testerna påbörjas idag, tisdag. Start och slutdestinationen för leveranserna är Grisslinge Havsbad, där en platå har byggts upp avsedd för Droona.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093