23948sdkhjf

Rasta ska växa med 1-2 enheter per år

Redan klart för den 30:e och 31:a anläggningen.

Vägkrogskedjan Rasta ska fortsätta att växa. Mikael Tervaniemi, vd på Rasta, var i förra veckan på plats på mässan Elmia Lastbil och passade då på att berätta att två nya anläggningar planeras i Sölvesborg och Härnösand, och att ytterligare två-tre stycken ligger i pipen. 

I dag finns Rasta på 29 platser runt om i landet, från Hallandsåsen i söder till Tönnebro i norr. Den nya Höga kusten-anläggningen i samarbete med Härnösands kommun blir inte bara Rastas nordligaste utan också största etablering.

Den uttalade målsättningen är att växa med en till två enheter per år.

– Det dyker alltid upp nya transportnav som Jönköping och Örebro där vi försöker fånga upp den tunga trafiken. Oavsett läge är vi måna om att alltid ha fräscha duschar och toaletter på plats och att erbjuda säkra parkeringsmöjligheter. För oss handlar det inte bara om mat och kaffe utan även möjligheten att kunna parkera tryggt, säger Mikael Tervaniemi.

Det svenska familjeföretaget startades 1973 i Brålanda, Dalsland, med målsättningen att driva väganläggningar med god mat, drivmedel, butik och hotellrum. Husmanskosten är central och tillagad av kockar som använder sig av traditionella svenska recept.

– Det roligaste är att den kritik som vi får allra mest är att vi inte finns på fler ställen…

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095