23948sdkhjf

Världsbäst på choklad – med sockerfri brioche

Lluc Crusellas har krönts till världens chokladmästare. Vid tävlingen i Paris  på måndagen gjorde spanjoren också en prisbelönad insats ihop med chokladkreatörer från Londonvaruhuset Harrods lyxavdelning. Dessutom förärades han med ett publikpris, framröstat av tittarna som följde tävlingen hemifrån.

Lluc Crusellas hyllas för sin förmåga att uppmärksamma detaljerna, för sin kreativitet och för sin smakkänsla. På finaldagen överraskade han juryn med att skapa en helt sockerfri brioche med hjälp av en innovativ enzym.

– Jag har tränat och förberett mig för den här tävlingen i många månader. Det har lagts ned mycket hårt arbete, inte bara av mig utan från ett helt team som stöttat mig hela vägen. Jag har drömt om att vinna den här titeln, men trodde aldrig drömmen skulle slå in. Det känns fantastiskt. Det här är inte bara ett pris till mig utan för hela chokladindustrin i Spanien, säger Lluc Crusellas i en kommentar.

Silvermedaljen gick till fransmannen Antoine Carréric och bronset till greken Nicolas Nikolakopoulos.

Fazers konditormästare Eero Paulamäki, verksam på på Fazer Café i Helsingfors, representerade Norden och Baltikum i tävlingen.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Femte etableringen för Max – ser stor potential i grannlandet
Svenskar bakom nästa norska Pinchos-restaurang
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.109