23948sdkhjf

Bröd & Salts snabba expansion – snart öppnar första restaurangen

Bagerikedjan ska växa geografiskt samtidigt som man rör sig allt mer från renodlade kaféer.

Bagerikedjan Bröd & Salt växer snabbt med nya kaféer runt om i Stockholm, senast i korsningen Vasagatan-Kungsgatan i oktober och på Drottninggatan i augusti. Men tillväxtplanerna är större än så, både geografiskt och konceptmässigt.

Vid årsskiftet öppnar vi vår första restaurang och där kommer vi ha öl- och vinrättigheter. Det blir nästa steg i utvecklingen, säger marknadschefen Annelie Vest till Expressen.

Bröd & Salt grundades 2011 av entreprenören Michel Mourad som ett svar på den rådande surdegstrenden. Dagsfärskt är fortfarande ledordet, och att äga sin egen produktion har varit viktigt både för utvecklingen av konceptet och tillväxten.

Trots ett omsättningstapp under pandemin så gasade kedjan och öppnade nio nya kaféer under perioden 2020-2021. I en intervju i början av året hos finansiären Nordea förklarade ägaren Michael Mourad att siktet nu är inställt på att öppna sju nya kaféer per år och att inom två-tre år även etablera sig utomlands: "Med ett klart koncept på plats så rekar vi nu på hur vi ska expandera. Vi tittar både på USA och Europa".  

Kedjan består i nuläget av 19 kaféer, alla i Stockholmsområdet, och med det egna bageriet på Skeppsbrokajen i Gamla stan som nav. Första butiken utanför Stockholm hamnar av logistiska skäl i Uppsala.

Vi har fått förfrågningar om att öppna i Göteborg och i Malmö. Men eftersom vi bakar dagsfärskt ligger Uppsala bättre till, berättar Annelie Vest.

Bröd & Salt levererar till både dagligvaruhandeln och till hotell och restauranger i Stockholm, och rör sig nu i sin egen verksamhet från renodlade kaféer och mot restaurangbranschen. Precis som konkurrenten Fabrique ska Bröd & Salt snart öppna sin första restaurang.

Vi vill vara en butik som tillgodoser hela dagsbehovet. Du ska kunna komma till oss och äta en god frukost, en god lunch, en bra fika, och något gott på kvällen. Vi kan inte se att någon annan i Stockholm har det konceptet, förklarar Annelie Vest.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08