23948sdkhjf

Deras spökrestauranger sprider sig över landet

Så kallade spökrestauranger blir allt vanligare runt om i landet. Foodora lanserade nyligen två nya egna virtuella koncept, Bowlitos och Holy Macaroni, och har totalt 270 virutella restauranger inom ramen för sin leveranstjänst. Ett mer okänt företag, Appteat, ligger bakom de snabbt växande virtuella koncepten 4 Grabs och Pojjo som först dök upp i Västerbotten och nu snabbt sprids över landet. 

– Ghost kitchens har funnits i Sverige ett tag men har på grund av pandemin tagit fart ordentligt. Vi tycker det är superspännande och vill väldigt gärna vara med från början då vi tror att branschen endast är i startgroparna, sa vd Jonathan Elgh i ett pressmeddelande i början av året där han också deklarerade att målet för Appteat är att inom en snar framtid finnas i hela landet.

Jonathan Elgh äger Appteat tillsammans med Oskar Wirén Tjärner, Taha Moeinnejad Samadani och Saba Abbasgholizadeh. Företagets affärsidé är att skriva avtal med redan existerande restauranger på utvalda orter för att kunna använda de virtuella franchisetagarnas kök som så kallade spökkök. Därifrån tar de sedan beställningar, via 4 Grabs app eller tjänster som Foodora.

Hamburgerkonceptet 4 Grabs och KFC-liknande kycklingkonceptet Pojjo har redan introducerats längs hela den norrländska kusten och vidare ner till bland annat Örebro, Köping och Eskilstuna. I Borlänge lanserades 4 Grabs i oktober och ska snart följas även av Pojjos friterade kyckling. Där finns även planer på att så småningom servera maten i en fysisk restaurang, skriver Dala-Demokraten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063