23948sdkhjf

McCafé nummer 30 när årets sjunde nya restaurang öppnar

Efter årets sista nyetablering i Jönköping siktar McDonald's på fortsatt expansion under 2023.

I mars 2021 öppnade McDonald's sitt första McCafé i Sverige på 18 år. Det var i Alingsås. Efter snabbmatsjättens senaste etablering, i Jönköping, finns det nu 30 stycken. 

Etableringen i Jönköping innebär också McDonald's sjunde nya restaurang. Alla nyöppnade restauranger är numera utrustade med både ett McCafé och digitala beställningskiosker.

– Det känns alltid fantastiskt att få öppna upp en ny restaurang och välkomna fler gäster och medarbetare. Med sju nyetableringar i år och ytterligare nyöppningar planerade under 2023 fortsätter vi att göra det goda valet enkelt för våra 400 000 dagliga gäster. Vårt mål är att det nya restaurangerna ska vara moderna, hållbara, tillgängliga och erbjuda service i toppklass, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s i Sverige.    

2022 har varit ett händelserikt år för McDonald’s. Efter att ha stängt en rad restauranger i stadskärnorna har snabbmatsjätten i år öppnat totalt sju nya nya restauranager i enlighet med strategin att i stället satsa på drive thru-enheter längs de stora vägarna. 

Med nyetableringen i Jönköping finns nu totalt 30 restauranger med det nya konceptet McCafé, som utgör en separat del av resturangen och erbjuder en meny av bakverk och baristakaffe. Under 2023 fortsätter expansionen med flera planerade nyöppningar och fler McCaféer runt om i landet.

– Genom konceptet McCafé kan vi erbjuda våra gäster en helt ny nivå på kaffe som är gott och prisvärt. Vi ser fram emot att fler gäster runt om i Sverige nu kan njuta av en ny kaféupplevelse genom våra nya restauranger, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör, McDonald’s i Sverige.

McDonald’s avser att fortsätta sin expansionsresa under 2023 även med nya restauranger. De kommande åren ska kedjan växa med 30-40 restauranger i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143