23948sdkhjf

Curb Food har stängt alla sina spökkök

Företaget som grundades 2020 har lagt ned all verksamhet för att undvika konkurs.

De skulle förändra restaurangbranschen med sina spökkök. Nu har Curb Food lagt ner hela sin verksamhet, både i Sverige och utomlands, för att undvika konkurs.

Det var precis innan jul som företagets vd och grundare Carl Tengberg avslöjade för Breakit att Curbs ambitiösa satsning avslutas. 

“Efter noggrant övervägande har vi beslutat att lägga ned Curbs verksamhet. Med en kapitalintensiv modell i en unikt svag kapitalmarknad finns inte längre förutsättningarna för att bygga bolaget vi ämnat att bygga. Vår övertygelse i affärsidé och bolagets potential kvarstår men bästa vägen framåt är att lägga ned nuvarande verksamhet för att titta på nya framtida möjligheter”, skriver han.

Curb grundades 2020 och hann lanseras i bland annat Stockholm, Uppsala och Helsingborg. Företaget har även haft verksamhet i Tyskland och Danmark. 

Helsingborg sitt första spökkök i februari förra året då Curb Food gjorde det möjligt att beställa mat via Foodora och Uber Eats från fem olika matkoncept, inklusive birria taco, quesadillas, pizza, sallader, mackor och kebab. Maten har både kunnat beställas för hemleverans och hämtas upp.

Av budbilarnas frekvens att döma verkade affärerna rulla på, men i mellandagarna uppmärksammade helgsingborgarna att lokalen på järnvägsgatan ekar tom, skriver Helsingborgs Dagblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097