23948sdkhjf

Caspeco tar över Leeroys konkursbo och får ny majoritetsägare

Riskkapitalbolaget Monterro går in som majoritetsägare i Caspeco, vars mjukvaruplattform används av 2 000 krögare.

I december gick teknikföretaget Leeroy i konkurs. Nu meddelar Caspeco att Uppsala-företaget tar över delar av Leeroys konkursbo från den 1 februari 2023. Med Caspecos övertagande säkerställs driften av Leeroys tjänster för en period. Därefter måste nya avtal tecknas.

– Tillsammans med mina medarbetare har vårt primära fokus på Leeroy legat på att finna en stabil aktör som kan ta sig an våra fantastiska kunder. Jag glädjer mig åt att få lämna över vår fina verksamhet i Caspecos högst kompetenta händer, som kommer att trygga våra kunders dagliga drift och vidareutveckla deras framtidsplaner, säger Leeroys vd Karin Whitlock i ett pressmeddelande.

Caspeco i sin tur får en ny storägare i riskkapitalbolaget Monterro som köper 55 procent av mjukvaruföretaget som i dag används av cirka 2 000 krögare i Sverige. Värderingen uppgår till ungefär 330 miljoner kronor, enligt dokument som Di Digital tagit del av.

Uppsala-bolaget grundades 2006 och har hittills vuxit utan externt kapital. Företaget omsätter enligt egen utsago över 100 miljoner kronor . Under 2021, det senast redovisade bokslutet, uppgick intäkterna till 88 miljoner kronor med ett nollresultat på sista raden. 

Riskkapitalbolaget Monterro är specialiserat på investeringar i nordiska mjukvarubolag som riktar sig till företagsmarknaden. Monterros medgrundare Thomas Bill Revland blir i och med affären styrelseordförande i Caspeco. Han vill inte kommentera köpeskillingen eller värderingen.

– Vi hörde talas om Caspeco för några år sedan för att de hade så extremt nöjda kunder, nivåer långt över det som vi brukar se. Det slår allting annat, men sedan är de även aktiva på en underdigitaliserad marknad där det finns mycket utrymme att växa och effektivisera, säger Thomas Bill Revland till Di.

Grundaren Per Söderqvist kommer att sitta kvar i styrelsen för Caspeco.

– Digitaliseringen av restaurangbranschen är ett faktum och hela världen ligger framför oss. Därför var det dags för oss att hitta en partner som kan stötta oss i vår fortsatta satsning. Monterro är precis den partnern – de har både kapital och den kompetens vi behöver för att fortsätta förädla Caspeco.

På Caspecos kundlista finns flera kända restaurangkedjor som Jureskogs, Bröd & Salt, Sushi Yama, Pizza Hut, Urban Deli och Pinchos.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081