23948sdkhjf

Flera nya restauranger och bagerisatsning för Eatery

Eatery fortsätter växa med sitt mat- och möteskoncept. Tre restaurangöppningar i höst – och en stor bagerisatsning tillsammans med konditorprofilen Magnus Johansson.

Den 30 augusti invigs Eatery Lilla Bommen i centrala Göteborg. Några veckor senare är det dags för öppning i kontorsfastigheten Solna Access. Både frukost och lunch ingår i koncepten för de nya restaurangerna.

I Solna är det Compass Group som lämnat Vasakronans lokaler och gett plats för Eatery. Exakt öppningsdatum är inte helt klart, men i nuläget gäller den 20 september som preliminärt datum, berättar Zofie Sandman, Eaterys etablerings- och fastighetschef.

I höst öppnas även en familjevänlig restaurang på Arlandas nya marknadsplats. Eatery finns redan nära gate 16 i terminal 5 sedan i maj förra året. Den nya restaurangen, Eatery Garden, blir Arlandas största.

– Det blir Eatery med en tvist. Med ljusare färgskala och mer grönt på menyn, säger Zofie Sandman.

Med de tre nya restaurangerna adderade så består Eatery Sverige av 16 restauranger.

Eaterygruppen står på tre verksamhetsben. Restaurangerna under varumärket Eatery, varav två drivs av franchisetagare, ligger i dotterbolaget Eatery Sverige. I dotterbolaget Incontro finns den verksamhet som levererar mat till offentligt finansierade verksamheter och i ett annat dotterbolag, Memorio, återfinns konferens- och festanläggningarna i historiska miljöer samt cateringverksamheten.

Gruppens omsättning har ökat kraftigt de senaste två åren, från 127 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2020-2021 till cirka 330 miljoner i dag.

Målen framåt är högt ställda.

– Målsättningen är att vi vill bli den mest populära mat- och mötesaktören i norra Europa. Det är många faktorer som spelar in, men vi har en femårsplan, säger Zofie Sandman.

– Men det är mycket speciella tider för vår bransch. Vi har helat tiden örat mot marken för att veta vilka steg som ska tas. Utmaningarna är många, men vi ser fortsatt optimistiskt på framtiden, fortsätter hon.

Nyligen blev det också klart att Magnus Johanssons Bageri och konditori blir en del av Eaterygruppen. Den prisbelönta konditorn blir kvar som verksamhetschef och får ansvar för hela Eaterys bageriverksamhet ihop med hustrun Linda Nordbäck-Johansson. Paret har tillsammans drivit Magnus Johanssons Bageri och konditori i Hammarby sjöstad, Stockholm, under tolv år. 

Delar av det hantverksmässiga sortimentet kommer i höst att finnas ute på Eaterys restauranger och även i ett så kallat shop-in-shop-upplägg.

– Vissa delar av hans sortiment kommer också att finnas på julborden i år; gelato och även chokladpraliner.

När Eatery Bakery och Magnus Johansson Bageri och konditori slås ihop ökar behovet av bageriytor som komplement till den produktion som redan finns i dag. Slutförhandling pågår om en ny lokal på 500 kvadratmeter. Zofie Sandman hoppas att allt ska vara klart inom kort.

– Vi planerar för en stor bageriverksamhet som har en yta att växa i de närmaste åren, avslutar hon.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094