23948sdkhjf

Nordrest förstärker ledningen – värvar från Coor och Liseberg

Ny driftsdirektör och två affärschefer har anslutit till den växande restaurangkoncernen.

Nordrest, som bland annat har en stor verksamhet på Arlanda och i våras förvärvade Dinners, har som uttalad målsättning är år 2025 vara ett av de fem största restaurangbolagen i Sverige, sammanfattat i visionen ”One of Five Twenty Five”. 

För att nå dit har koncernen under våren förstärkt ledningen runt vd Michael Bühring. De tre som rekryterats är Linnea Blom, biträdande affärschef, Linda Höglund, affärschef för de kommersiella verksamheterna, och Jonas Winkelmann, driftsdirektör. 

– Vi är väldigt glada över att hälsa dessa kollegor varmt välkomna till Sveriges hungrigaste restaurangföretag. De tillför viktiga kompetenser till organisationen och kommer att hjälpa oss att utveckla våra restauranger för att Nordrest ska kunna erbjuda schyssta måltidsupplevelser till fler, säger Michael Bühring i ett pressmeddelande.

Biträdande affärschef Linnea Blom kommer närmast från Liseberg där hon som områdeschef ansvarat för flera restauranger.

– Det inspirerar mig ordentligt att verka i en organisation som är på tårna, har ett nytänk och låter besluten tas där engagemanget finns. Jag värdesätter delaktighet och de människor som skapar processen snarare än processen i sig.

Linda Höglund, affärschef för de kommersiella verksamheterna, har bland annat varit driftschef på F12-gruppen och kommer närmast från Coor där hon arbetat med konceptutveckling. 

– För att stå oss i konkurrensen kommer vi fokusera på att stärka våra koncept. Allra tydligast kommer det synas i att mycket tid och kraft kommer investeras i uppstarterna av våra nya restauranger och caféer på Arlanda, och även vår nya matdestination i Solna, Smedens Mathall och förberedelser för säsongsöppning av våra restauranger hos Skistar i Sälen.

Den nya driftsdirektören Jonas Winkelmann har tidigare varit driftsansvarig för Compass Group och kommer liksom Linda Höglund närmast från Coor där han varit ansvarig för restaurangverksamheten i Sverige.

– Nordrest har visat förmågan att inspirera och visa riktning vilket är avgörande för att skapa så starka team som vi faktiskt har. Här finns en vinnarmentalitet och vision som passar mig, den tillsammans med fokus på kvalitet och service gör att jag känner att jag verkligen hittat rätt.

Nordrest grundades av Thomas Dahlstedt 2013 och har på senare tid växt snabbt. Koncernen omsatte 555 miljoner kronor under räkenskapsåret 2021. Enligt bolagets egna uppgifter fördubblades omsättningen under 2022 till cirka 1,2 miljarder kronor och antalet anställda har växt till cirka 1 400.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062