23948sdkhjf

Nya McDonald's både i norr och söder

Två nya McDonald's i höst när snabbmatsjätten fortsätter expansionen i Sverige.

McDonald’s har på senare tid mest uppmärksammats för sina citystängningar, men den amerikanska snabbmatskedjan är fortfarande störst i Sverige och fortsätter samtidigt sin expansionsresa med nya drive thru-enheter. 

I höst adderas två nya McDonald's, en i skånska Hyllinge och en i Skellefteå. 

Restaurangen i Hyllinge öppnade i slutet av september. Den är större än vanligt och inkluderar även ett McCafé. Totalt erbjuder nu 46 McDonald's-enheter baristakaffe, macarons och mini-donuts. 

I expansiva Skellefteå öppnar ytterligare en restaurang, på Solbackens handelsområde. Invigningen av Skellefteås andra McDonald's sker den 19 oktober. 

– Det kommer bli Sveriges modernaste McDonald's. Jag har öppnat nästan en McDonald's per år nu, man lär sig något varje gång, säger franchisetagare Erik Edin till tidningen Norra Västerbotten.

Samtidigt som McDonald's retirerat från många stadskärnor så är snabbmatskedjan mitt i en expansion längs de stora svenska vägarna som ska resultera i 30 nya restauranger inom en fyraårsperiod.  

– Vi har en ambitiös plan för att expandera och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige.  Det nya beställning- och tillagningssystemet där maten tillagas direkt vid beställning finns snart på alla våra restauranger och skapar tillsammans med bordsserveringen en helhetsupplevelse med de godaste burgarna vi någonsin serverat, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063