23948sdkhjf

Carlsberg sålde 800 000 liter mer alkoholfri öl 2023

Siffror från Carlsberg bekräftar att svenskarna under 2023 handlade rekordmycket alkoholfri öl.

Försäljningen av alkoholfri öl har skjutit i höjden. I en tidigare intervju med Food Supply förklarade Johanna Lagerman, projektledare för statistik och marknad hos Sveriges Bryggerier, att av bryggeriernas totala försäljning står alkoholfritt för fem procent. 

– Vi har sett en ökning på det alkoholfria under väldigt många år. Det är hälsotrenden som driver i mångt och mycket. Men även att många har gjort stora satsningar och breddat sitt sortiment. Idag finns det väldigt många alkoholfria alternativ till väldigt god kvalitet, sa Johanna Lagerman då.

Carlsberg Sverige lanserade alkoholfri öl i Sverige 2006 och har i dag en total marknadsandel på 54 procent med 16 olika alkoholfria öl i utbudet.

Under 2023 slog öljätten sitt eget rekord och sålde drygt nio miljoner liter alkoholfri öl i den svenska dagligvaruhandeln. Det är en ökning med 800 000 liter jämfört med föregående år.

Geografiskt ökade försäljningen allra mest i södra Götaland (Blekinge och Skåne), med +16 procent.

– Trenden för alkoholfri öl är stark och vi är glada att allt fler hittar till våra alkoholfria alternativ. Vi har en passion för öl, inte alkohol, och för oss är det viktigt att kunna erbjuda goda drycker för alla tillfällen. På Carlsberg Sverige jobbar vi därför hårt för att utveckla ännu bättre produkter och fortsätta vår satsning på den alkoholfria ölkategorin, säger Peter Hammarstedt, vd på Carlsberg Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094