23948sdkhjf

Då öppnar Gondolens nya granne – med en konstnärlig upplevelse

Den 20 februari öppnar Svenska Brasserier sitt senaste bidrag till Stockholms krogvärld. Café Klotet ska förena mat, musik och konst.

Nu är det klart när Gondolens nya granne från samma krogfamilj slår upp dörrarna. Den 20 februari öppnar Café Klotet bredvid den anrika, nyrenoverade krogen i Katarinahuset på Södermalm i Stockholm. 

På Café Klotet utlovas rustik mat och dryck i en trivsam miljö där mat, musik och konst förenas på ett lekfullt och genuint sätt. Ambitionen är att bli ett nytt tillskott till Stockholms konst- och musikscen.

– Lokalen är en konstnärlig upplevelse i sig och ett av flera unika inslag är mitt favoritverk placerat på köksbaren, en skulpterad madonna av Anna Harström. Den kommer vara fylld med dagens grönsaker, och blir ett levande konstverk när den töms och fylls på i takt med att vi använder dem i köket. En symbol för vår dynamiska matfilosofi, säger Matilda Jackson, projektledare för Café Klotet som precis som Gondolen ägs av Svenska Brasserier.

I den dynamiska menyn kommer rätterna att bytas ut med jämna mellanrum och gamla klassiker kan få nya tolkningar. 

– Menyn kommer alltid att vara i förändring, för att följa årstiden och ta hand om de råvaror vi har hemma, men också för att det är kul för oss och våra gäster, säger Louise Phalén, köksmästare på Café Klotet som närmast kommer från uppdraget som kökschef på vinbaren Grus Grus .

Några tidiga utdrag från menyn är hjärtmusslor med buljong, smördegspaj som serveras med säsongens grönsaker och en´variant av hemmafavoriten marängsviss.

Den nya krogens namn är hämtat från Café Klotet som låg på Klotgränd nedanför Katarinahuset mellan 1877 och 1935. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079