23948sdkhjf

Sushi Yama på ny tillväxtresa efter rekonstruktionen

”Det går bra för oss”, säger Johannes Örnemark, vd för sushikedjan som utöver en ny restaurang i Uppsala flaggar för 100 nya tjänster under 2024.

Vinden har vänt för Sushi Yama. Sushikedjan har öppnat sin första nya restaurang efter rekonstruktionen. Den invigdes i fredags i Gränbystaden, Uppsala.

Sushi Yama växte snabbt till Sveriges största sushikedja med som mest 67 restauranger, men nya köpmönster under pandemin följt av en rusande inflation slog hårt mot bolaget som i september 2022 tvingades in i en rekonstruktion. 

I juni 2023 klev företaget ur rekonstruktionen. 

Nästan var tredje restaurang hade då försvunnit, när 63 restauranger krymt till 42. Sushi Yama var därmed tillbaka på samma nivå som i mars 2020 då riskkapitalbolaget Litorina köpte sushikedjan. 

”Skulderna som byggts upp var ohanterbara i det läge som rådde. Vi var tvungna att starta om. Det är fantastiskt att möjligheten finns. Man får en ny chans”, har Sushi Yamas vd Johannes Örnemark tidigare i år sagt till Dagens Industri.

Kvar är de restauranger som är lönsamma och en effektivare mer digitaliserad verksamhet. 

Nu börjar Sushi Yama en ny tillväxtresa, enligt Johannes Örnemark som i ett pressmeddelande om etableringen i Gränbystaden också flaggar för att Sushi Yama under 2024 kommer att skapa 100 nya tjänster.

– Vi sticker inte under stolen med att det går bra för oss. Faktorerna är många bakom framgången och nu är vi ett bra skede för att stärka vår närvaro ute i landet. För vår fortsatta utveckling behövs den ännu fler fantastiska lagspelare och vi räknar i underkant när vi flaggar för att vi kommer att tillsätta över 100 nya tjänster i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141