23948sdkhjf

Bryggeriet Brekeriets mål: Minst två nya öl i månaden

Brekeriets grundare André Ek konstaterar att bryggeriet måste bredda portföljen för att överleva.

Det tuffa läget märks av bland bryggerierna. Konsumenterna har mindre att spendera, vilket gör att de som säljer premiumöl har det kämpigt då konsumenterna söker sig efter lågprisöl.

Bryggeriet Brekeriet har tidigare främst fokuserat på vildjäst och syrligöl, så kallad premiumöl. På senare tid har de även börjat tillverka mer ”vanlig” öl som serverats på fat hos diverse restauranger. Nu har de tagit steget att paketera ölen och sälja på Systembolaget.

– Det är tuffa tider och vi behöver bredda portföljen. Vi breddar med möjligheten att även sälja vår öl till de personer som inte är så glada för suröl, säger André Ek, medgrundare och produktionschef för Brekeriet.

Suröl och framför allt hantverksöl har minskat i efterfrågan, något André Ek tror främst beror på ekonomiska faktorer.

– Även fast man gillar hantverksöl så kanske man inte har de ekonomiska möjligheterna just nu och då minskar försäljningen. Sen har suröl en mindre målgrupp samt att den är dyrare då den har längre produktionstid och dyrare råvaror.

Målet är att lansera minst två nya öl i månaden. De nya icke surölen släpps under varumärket Wild Bruce. 2016 började Brekeriet brygga icke sura öl men stötte på patrull när ingen ville köpa Brekeriet-öl som inte var suröl. Där ur föddes dotterbolaget Wild Bruce vars fokus ligger på de mer klassiska ölstilarna.

Tror ni detta kommer lyfta er från det här tuffa som präglat er det senaste året?

– Jag tror, i och med att det blir billigare i hyllan, att vi kommer sälja större volymer samtidigt som det blir någon form av varumärkesbärare för våra andra öl.

Brekeriets utmaning med den nya satsningen är att kunna utöka produktionen.

– Vi har en relativt liten produktionsanläggning, så vi kan inte producera hur mycket som helst. Det kanske blir mindre produktion av suröl till förmån för den rena ölen som går snabbare att producera, säger André Ek och tillägger,

– Vi måste bredda för att kunna överleva.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125