23948sdkhjf

Här ska Stureplansgruppen öppna takrestaurang

Göteborg får en ny restaurang med takterass och utsikt över hela staden. Stureplansgruppen ligger bakom den nya krogsatsningen i kvarteret Johanna.

I september 2022 togs det första spadtaget. Ett och ett halvt år senare börjar silhuetten synas. Totalt kommer Huvfudstaden att inhysa 32 000 kvadratmeter kontor, butiker och restauranger i det om- och tillbyggda kvarteret Johanna mellan Brunnsparken och Hotellplatsen i Göteborg.

Längst upp kommer det att trona en restaurang med takterass, signerad Stureplansgruppen.  

Restaurangverksamheten kommer att disponera ungefär 1 200 kvadratmeter, varav 350 kvadratmeter utgörs av takterassen. Restaurangen får också en egen entré från Södra Hamngatan.

Inflyttning ska enligt Hufvudstadens projektplan ske i början av 2026.

– Vi ser verkligen fram mot vårt nya projekt på en ikonisk restaurangadress i stan. Nu börjar vi planera för en restaurang som kommer att bli en livlig samlingsplats, såväl inne som ute på takterrassen. Att få fortsätta vara en del av Göteborgs restaurangliv, att jobba med Hufvudstaden och att sätta en riktigt bra krog på kartan ska bli fantastiskt, säger Vimal Kovac, grundare och ägare, Stureplansgruppen.

Stureplansgruppen har de senaste åren gjort flera stora satsningar i Göteborg. Bland annat ska nytt liv ges åt Dickinska palatset. Om tidsplanen håller ska palatset stå redo för besökare efter sommaren.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078