23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Cajsa Warg-priset till stjärnkrögarnas första kokbok

Efter framgångarna på restaurangscenen tar krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman nu hem årets Cajsa Warg-pris för sin kokbok Solen.

Krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman, mest kända för stjärnrestaurangen Adam/Albin, har tilldelats Cajsa Warg-priset 2025 för sin kokbok Solen. Solen heter också krögarduons restaurang i Slakthusområdet vid Globen.

Juryn lyfter fram kokboken Solen som både inbjudande och utmanande, där kreativitet och nyfikenhet står i centrum.

– Känslan nu är helt overklig. Solen är vår första kokbok och att dessutom få ett erkännande som Cajsa Warg-priset är helt underbart, säger Adam Dahlberg.

Utmärkelsen, som delades ut den 10 november på Spritmuseum i Stockholm, innefattar 100 000 kronor, specialdesignade bokstöd och en exklusiv keramikservis från Andrea Tsang.

Det första Cajsa Warg-priset delades ut förra året, då till krögaren Paul Svensson. Bakom priset står Livsmedelsföretagen med syfte att premiera högkvalitativa kokböcker och främja samtal om mat och dryck.

– En riktigt bra kokbok ska få oss att vilja testa våra kulinariska vingar och se på mat med nya ögon. Det är precis detta som Adam och Albin lyckas med i Solen, kommenterar Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen.

Adam Dahlberg och Albin Wessman är också mitt i en satsning på en ny flaggskeppsrestaurang vid Gustav Adolfs Torg i Stockholm. När den öppnar i början av 2026 ersätter den stjärnkrogen Adam/Albin på Rådmansgatan, som stänger i samma veva.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.031|