Bocuse-Alex lovar laga godaste veganmaten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nu har den andra tävlingsrätten i Bocuse dÓr 2017 presenterats. För första gången i Bocuse-tävlingen gäller för de tävlande att laga toppmat av enbart veganska råvaror. Inget, kött, fisk eller mejeripodukter är tillåtna. – Det är fantastiskt inspirerande att få lägga fullt fokus på vegetariska råvaror. Ambitionen är nu att skapa den godaste vegan-rätt som går att tillagas. Jag känner mig lyckligt lottad som är med just i år för det här känns nytt och modernt, säger Alexander Sjögren bilden, Sveriges kandidat i Bocuse.

I veckan presenterades tallriksrätten för de tävlande – en helt vegansk rätt. Tidigt i höstas meddelades den klassiska Lyon-rätten Bressekyckling och skaldjur till fatpresentationen. I januari är uppgiften för första gången en helt vegansk rätt presenteras med utgångspunkt från frukt, grönsaker, spannmål, frön och baljväxter. Inga mejeriprodukter eller ägg är heller tillåtna.

– Det är överraskande och roligt att fransmännen nu sticker ut hakan och tar ytterligare ett steg i den gastronomiska utveckling vi sett mycket av i norra Europa de senaste åren. Det är otroligt spännande att arbeta med vegetariska produkter rakt igenom, något som också kommer att bli utmanande för många av de tävlande, säger Henrik Norström, president i Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Sveriges representant i Bocuse d’Or, 2017 är Alexander Sjögren, bronsmedaljör i Kock-EM i Budapest, vilket säkrade platsen i VM i Lyon i januari 2017. Sedan i somras har han ägnat sin tid till tävlingen och tränar på faträtten. Om en månad ska receptet på den veganska tallrikspresentation skickas in.

Faktabald Bocuse

De tävlande kommer att få en lista på 146 ingredienser att välja ifrån till den veganska tallrikspresentationen. Till det får de välja två ingredienser som representerar det egna landet. Rätten får vara varm eller kall eller både och.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.232