23948sdkhjf

Kravcertifierat på Djurgården

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangen på Junibacken kan nu stoltsera med nytt epitet.

Junibacken i Stockholm har numera en Krav-certifierad restaurang enligt nivå ett vilket betyder att minst 15 råvaror och produkter ska vara godkända enligt organisationens regler. Kaffet och en stor del av dryckerna är certifierade samt pannkakorna och köttbullarna  och därtill har restaurangen initialt fokuserat på att baka med Krav-märkta och ekologiska råvaror.

­– Vårt mål är att vara en medveten och hållbar restaurang. Vi vill värna om vår planet och bevara värdefulla naturmiljöer, både levande jordbrukslandskap och ett rikt vattenliv. Vi vill kunna glädja och mätta människor, stora som små, idag men också i framtiden, säger Johanna Nystedt, köksmästare på Junibacken i en kommentar. 

Totalt finns drygt 1 200 Krav-certifierade, enligt tre olika nivåer, restauranger i Sverige. En stjärna betyder en andel om minst 25 procent  godkända livsmedel eller 15 godkända produkter. Två stjärnor är minst 50 procent godkända livsmedeloch tre stjärnor har de restaurangs med  minst 90 procent godkända livsmedel.

Mer om: Junibacken | Krav
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

Nyhetsbrev

130 år gammalt bageri räddas

Arkiv

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114