Snart påbörjas Trocadero-flytten

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Spendrups bryggeri blev i maj ny ägare av det klassiska läskvarumärket Trocadero efter att ha förvärvat det från Nordarom AB, något som Food Supply rapporterade om vid tillfället.

Då förklarade Spendrups, som sedan tidigare var den största producenten av drycken, att man själva skulle ta över all produktion och samla den på bryggeriet i Grängesberg. Det betyder att de andra sju bryggerierna som varit med och producerat totalt 12 miljoner liter om året behöver fylla ut med annan produktion.

Ett av de bryggerierna är Vasa bryggeri i Njurunda, som producerat Trocadero sedan 1999. Produktionen av 1,2 miljoner Trocadero om året innebär att läskedrycken står för en stor del av bryggeriets omsättning, men man blickar trots det framåt.

– Att Trocadero har varit en stor del av vår omsättning är inget att sticka under stolen och vi kommer att överleva det här med. Vi jobbar så mycket vi kan för att inte behöva permittera någon personal på grund av det här, säger Niclas Nilsson, vd för Vasa bryggeri, till Hela Hälsingland.

Läs också: Gotlands bryggeri hittar hem

Sedan Spendrups tog ägarskapet i november har Vasa bryggeri haft ett tillsvidareavtal för att licenstillverka drycken. Till våren kommer man trappa ner produktionen av Trocadero för att vid årsskiftet helt avslutas.

Läs också: Avenyfamiljen skriver avtal med Spendrups

För Spendrups del är man redo att ge det klassiska varumärket en ny skjuts, och man har tidigare meddelat att man ser "stora möjligheter att utveckla varumärket".

– Dels ska vi i vår lansera en ny lightversion av Trocadero, en zero utan socker. Dels ska designen fräschas upp lite i samband med det. Men jag såg skissen och kunde knappt se någon stor skillnad. Och originalreceptet från 1953 är det samma, säger Spendrups presschef Rose-Marie Hertzman till tidningen Land.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14