23948sdkhjf

Snart påbörjas Trocadero-flytten

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Spendrups bryggeri blev i maj ny ägare av det klassiska läskvarumärket Trocadero efter att ha förvärvat det från Nordarom AB, något som Food Supply rapporterade om vid tillfället.

Då förklarade Spendrups, som sedan tidigare var den största producenten av drycken, att man själva skulle ta över all produktion och samla den på bryggeriet i Grängesberg. Det betyder att de andra sju bryggerierna som varit med och producerat totalt 12 miljoner liter om året behöver fylla ut med annan produktion.

Ett av de bryggerierna är Vasa bryggeri i Njurunda, som producerat Trocadero sedan 1999. Produktionen av 1,2 miljoner Trocadero om året innebär att läskedrycken står för en stor del av bryggeriets omsättning, men man blickar trots det framåt.

– Att Trocadero har varit en stor del av vår omsättning är inget att sticka under stolen och vi kommer att överleva det här med. Vi jobbar så mycket vi kan för att inte behöva permittera någon personal på grund av det här, säger Niclas Nilsson, vd för Vasa bryggeri, till Hela Hälsingland.

Läs också: Gotlands bryggeri hittar hem

Sedan Spendrups tog ägarskapet i november har Vasa bryggeri haft ett tillsvidareavtal för att licenstillverka drycken. Till våren kommer man trappa ner produktionen av Trocadero för att vid årsskiftet helt avslutas.

Läs också: Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

För Spendrups del är man redo att ge det klassiska varumärket en ny skjuts, och man har tidigare meddelat att man ser "stora möjligheter att utveckla varumärket".

– Dels ska vi i vår lansera en ny lightversion av Trocadero, en zero utan socker. Dels ska designen fräschas upp lite i samband med det. Men jag såg skissen och kunde knappt se någon stor skillnad. Och originalreceptet från 1953 är det samma, säger Spendrups presschef Rose-Marie Hertzman till tidningen Land.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13