23948sdkhjf

Snart påbörjas Trocadero-flytten

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Spendrups bryggeri blev i maj ny ägare av det klassiska läskvarumärket Trocadero efter att ha förvärvat det från Nordarom AB, något som Food Supply rapporterade om vid tillfället.

Då förklarade Spendrups, som sedan tidigare var den största producenten av drycken, att man själva skulle ta över all produktion och samla den på bryggeriet i Grängesberg. Det betyder att de andra sju bryggerierna som varit med och producerat totalt 12 miljoner liter om året behöver fylla ut med annan produktion.

Ett av de bryggerierna är Vasa bryggeri i Njurunda, som producerat Trocadero sedan 1999. Produktionen av 1,2 miljoner Trocadero om året innebär att läskedrycken står för en stor del av bryggeriets omsättning, men man blickar trots det framåt.

– Att Trocadero har varit en stor del av vår omsättning är inget att sticka under stolen och vi kommer att överleva det här med. Vi jobbar så mycket vi kan för att inte behöva permittera någon personal på grund av det här, säger Niclas Nilsson, vd för Vasa bryggeri, till Hela Hälsingland.

Läs också: Ölbrist är inte ett problem – ännu

Sedan Spendrups tog ägarskapet i november har Vasa bryggeri haft ett tillsvidareavtal för att licenstillverka drycken. Till våren kommer man trappa ner produktionen av Trocadero för att vid årsskiftet helt avslutas.

Läs också: Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

För Spendrups del är man redo att ge det klassiska varumärket en ny skjuts, och man har tidigare meddelat att man ser "stora möjligheter att utveckla varumärket".

– Dels ska vi i vår lansera en ny lightversion av Trocadero, en zero utan socker. Dels ska designen fräschas upp lite i samband med det. Men jag såg skissen och kunde knappt se någon stor skillnad. Och originalreceptet från 1953 är det samma, säger Spendrups presschef Rose-Marie Hertzman till tidningen Land.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.178