23948sdkhjf

Nya Köpenhamns-enheten blir Pinchos startskott i Danmark

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Svensk restaurangkedjan Pinchos öppnar sin första restaurang i Danmark i veckan – den första av fyra planerade i Köpenhamn.

Efter att ha öppnat 45 restauranger inom Sveriges gränser var det i september förra året dags för Pinchos att ta första steget utomlands.

Då öppnade man sin första restaurang i Norge, genom en etablering i Oslo. På fredag är det dags att officiellt korsa ännu en gräns, när man öppnar sin första restaurang i Danmark.

Läget är i Köpenhamn, där man planerar att öppna sina fyra första enheter i landet, skriver Børsen.

– Vi räknar med att de första fyra ska ligga i Köpenhamn. Den första öppnar på fredag, men vi är redan igång med att hitta lokaler till nummer två som vi räknar med att öppna till hösten, säger Flemming Christophersen, ansvarig för kedjans danska del.

Tapaskedjan profilerar sig genom att vara vad man kallar "världens första app-restaurang", där gästerna själva både beställer maten och hämtar den. Man har vuxit kraftigt i storlek sedan första restaurangen öppnade i Göteborg 2012, bland annat tack vare att man öppnat upp konceptet för franchising.

Läs också: Butik och restaurang till Kiruna

Etableringen kommer en kort tid efter att man fått en ny huvudägare i form av investeringsgruppen Valedo, som köpte in sig i slutet av januari. Enligt Pincho Nation, själva företaget bakom kedjan, innebär det att man får ytterligare resurser i form av kompetens och kapital – det ska i sin tur se till att man kan sätta fart på sin tillväxt- och utvecklingsplan.

I samband med att den nya huvudägaren gick in i kedjan lade man också fram sina mål för året, där man siktar på att öppna 24 enheter i Sverige och Danmark, men även i Finland vilket innebär ännu en ny marknad.

Väl på plats i Danmark får man också hjälp av huvudleverantören Svensk Caters systerbolag:

– Vi har hjälpt dem i Norge med vår samarbetspartner. Och när de sen går in i Danmark har vi vårt systerföretag, Dansk Cater, som hakar på vårt avtal, sade Patrik Torstensson, försäljningsdirektör på Svensk Cater, till Food Supply när de bägge tecknade nytt avtal i oktober förra året.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125