Nya Köpenhamns-enheten blir Pinchos startskott i Danmark

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Svensk restaurangkedjan Pinchos öppnar sin första restaurang i Danmark i veckan – den första av fyra planerade i Köpenhamn.

Efter att ha öppnat 45 restauranger inom Sveriges gränser var det i september förra året dags för Pinchos att ta första steget utomlands.

Då öppnade man sin första restaurang i Norge, genom en etablering i Oslo. På fredag är det dags att officiellt korsa ännu en gräns, när man öppnar sin första restaurang i Danmark.

Läget är i Köpenhamn, där man planerar att öppna sina fyra första enheter i landet, skriver Børsen.

Läs också: Orkla degar för dansk pizzakedja

– Vi räknar med att de första fyra ska ligga i Köpenhamn. Den första öppnar på fredag, men vi är redan igång med att hitta lokaler till nummer två som vi räknar med att öppna till hösten, säger Flemming Christophersen, ansvarig för kedjans danska del.

Tapaskedjan profilerar sig genom att vara vad man kallar "världens första app-restaurang", där gästerna själva både beställer maten och hämtar den. Man har vuxit kraftigt i storlek sedan första restaurangen öppnade i Göteborg 2012, bland annat tack vare att man öppnat upp konceptet för franchising.

Läs också: Butik och restaurang till Kiruna

Etableringen kommer en kort tid efter att man fått en ny huvudägare i form av investeringsgruppen Valedo, som köpte in sig i slutet av januari. Enligt Pincho Nation, själva företaget bakom kedjan, innebär det att man får ytterligare resurser i form av kompetens och kapital – det ska i sin tur se till att man kan sätta fart på sin tillväxt- och utvecklingsplan.

I samband med att den nya huvudägaren gick in i kedjan lade man också fram sina mål för året, där man siktar på att öppna 24 enheter i Sverige och Danmark, men även i Finland vilket innebär ännu en ny marknad.

Väl på plats i Danmark får man också hjälp av huvudleverantören Svensk Caters systerbolag:

– Vi har hjälpt dem i Norge med vår samarbetspartner. Och när de sen går in i Danmark har vi vårt systerföretag, Dansk Cater, som hakar på vårt avtal, sade Patrik Torstensson, försäljningsdirektör på Svensk Cater, till Food Supply när de bägge tecknade nytt avtal i oktober förra året.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143