Nya Köpenhamns-enheten blir Pinchos startskott i Danmark

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Svensk restaurangkedjan Pinchos öppnar sin första restaurang i Danmark i veckan – den första av fyra planerade i Köpenhamn.

Efter att ha öppnat 45 restauranger inom Sveriges gränser var det i september förra året dags för Pinchos att ta första steget utomlands.

Då öppnade man sin första restaurang i Norge, genom en etablering i Oslo. På fredag är det dags att officiellt korsa ännu en gräns, när man öppnar sin första restaurang i Danmark.

Läget är i Köpenhamn, där man planerar att öppna sina fyra första enheter i landet, skriver Børsen.

Läs också: Orkla degar för dansk pizzakedja

– Vi räknar med att de första fyra ska ligga i Köpenhamn. Den första öppnar på fredag, men vi är redan igång med att hitta lokaler till nummer två som vi räknar med att öppna till hösten, säger Flemming Christophersen, ansvarig för kedjans danska del.

Tapaskedjan profilerar sig genom att vara vad man kallar "världens första app-restaurang", där gästerna själva både beställer maten och hämtar den. Man har vuxit kraftigt i storlek sedan första restaurangen öppnade i Göteborg 2012, bland annat tack vare att man öppnat upp konceptet för franchising.

Läs också: Butik och restaurang till Kiruna

Etableringen kommer en kort tid efter att man fått en ny huvudägare i form av investeringsgruppen Valedo, som köpte in sig i slutet av januari. Enligt Pincho Nation, själva företaget bakom kedjan, innebär det att man får ytterligare resurser i form av kompetens och kapital – det ska i sin tur se till att man kan sätta fart på sin tillväxt- och utvecklingsplan.

I samband med att den nya huvudägaren gick in i kedjan lade man också fram sina mål för året, där man siktar på att öppna 24 enheter i Sverige och Danmark, men även i Finland vilket innebär ännu en ny marknad.

Väl på plats i Danmark får man också hjälp av huvudleverantören Svensk Caters systerbolag:

– Vi har hjälpt dem i Norge med vår samarbetspartner. Och när de sen går in i Danmark har vi vårt systerföretag, Dansk Cater, som hakar på vårt avtal, sade Patrik Torstensson, försäljningsdirektör på Svensk Cater, till Food Supply när de bägge tecknade nytt avtal i oktober förra året.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Årets Kock

Här är det åtta kockarna som är vidare till finaltävlingarna i september.

Arkiv

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Svensk kock ny toppchef på Singapore Airlines

Styrelseledamot av Svenska Kockars Förening och Food & Beverage Manager på Thanda Group har fått en ny tjänst som executive chef på Singapore Airlines.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Norrmejerier: Brist på Västerbottensost

EM-silver till Sverige i Bocuse

Restaurangerna fortsätter att öka

Besöksrekord för Vegomässan

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Ska möta flexitarianen

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Destilleriet får tillstånd för att dubbla

Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Niklas Ekstedt leder nya Viaplay-serien Four Hands Menu.

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Värmeslag på krogen
Krögare mitt i stan

Thåström tillbaka på systemet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143