23948sdkhjf

Nya Köpenhamns-enheten blir Pinchos startskott i Danmark

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Svensk restaurangkedjan Pinchos öppnar sin första restaurang i Danmark i veckan – den första av fyra planerade i Köpenhamn.

Efter att ha öppnat 45 restauranger inom Sveriges gränser var det i september förra året dags för Pinchos att ta första steget utomlands.

Då öppnade man sin första restaurang i Norge, genom en etablering i Oslo. På fredag är det dags att officiellt korsa ännu en gräns, när man öppnar sin första restaurang i Danmark.

Läget är i Köpenhamn, där man planerar att öppna sina fyra första enheter i landet, skriver Børsen.

Läs också: Orkla degar för dansk pizzakedja

– Vi räknar med att de första fyra ska ligga i Köpenhamn. Den första öppnar på fredag, men vi är redan igång med att hitta lokaler till nummer två som vi räknar med att öppna till hösten, säger Flemming Christophersen, ansvarig för kedjans danska del.

Tapaskedjan profilerar sig genom att vara vad man kallar "världens första app-restaurang", där gästerna själva både beställer maten och hämtar den. Man har vuxit kraftigt i storlek sedan första restaurangen öppnade i Göteborg 2012, bland annat tack vare att man öppnat upp konceptet för franchising.

Läs också: Butik och restaurang till Kiruna

Etableringen kommer en kort tid efter att man fått en ny huvudägare i form av investeringsgruppen Valedo, som köpte in sig i slutet av januari. Enligt Pincho Nation, själva företaget bakom kedjan, innebär det att man får ytterligare resurser i form av kompetens och kapital – det ska i sin tur se till att man kan sätta fart på sin tillväxt- och utvecklingsplan.

I samband med att den nya huvudägaren gick in i kedjan lade man också fram sina mål för året, där man siktar på att öppna 24 enheter i Sverige och Danmark, men även i Finland vilket innebär ännu en ny marknad.

Väl på plats i Danmark får man också hjälp av huvudleverantören Svensk Caters systerbolag:

– Vi har hjälpt dem i Norge med vår samarbetspartner. Och när de sen går in i Danmark har vi vårt systerföretag, Dansk Cater, som hakar på vårt avtal, sade Patrik Torstensson, försäljningsdirektör på Svensk Cater, till Food Supply när de bägge tecknade nytt avtal i oktober förra året.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.176