23948sdkhjf

Gotlands bryggeri hittar hem

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

I höstas tog Spendrups styrelse beslutet om att bygga ett nytt bryggeri för dotterbolaget Gotlands bryggeri. En av anledningarna som tidigare uttryckts är en önskan om att fler produkter under märket skulle produceras på Gotland istället för på Spendrups bryggeri i Grängesberg.

Bryggeriet har sedan dess letat efter en lämplig plats för nybyggnationen, där en närhet till Visby och det nuvarande bryggeriet nämnts som viktiga förutsättningar för en ny tomt. Nu har man genomfört ett tomtköp i södra Visby till en kostnad av 7,25 miljoner kronor, där läget framförallt lyfts fram:

– Vi är otroligt glada över den här tomten. Den har mycket av det vi drömt om. Den nya bryggeribyggnaden blir något mindre än vad vi först tittade på, men den här platsen har andra stora kvaliteter som vi eftersökt - läget, känslan, miljön. Det är dessutom tillräckligt stort för det vi vill skapa för Gotlands bryggeri på sikt, säger Mikael Mossvall, vd för Gotlands bryggeri.

Läs också: Från kloak till flaska

Tillträdet är satt till den 15 maj, och man kommer i höst att skicka in bygglovshandlingar. Totalt satsas 80 miljoner på det nya bryggeriet, där man till en början planerar för en produktion på runt två miljoner liter om året. Samtidigt kommer man att ha kvar det nuvarande bryggeriet som lokal för utveckling av produkterna.

Läs också: Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

– Vår nya produktionslokal ger oss fantastiska möjligheter att låta dem (ölen, red. anm.) växa volymmässigt och tillfredsställa det stora intresset som finns för Gotlands bryggeris produkter, säger Mikael Mossvall i ett uttalande.

Det nya bryggeriet beräknas stå klart till våren 2020.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.277