Gotlands bryggeri hittar hem

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

I höstas tog Spendrups styrelse beslutet om att bygga ett nytt bryggeri för dotterbolaget Gotlands bryggeri. En av anledningarna som tidigare uttryckts är en önskan om att fler produkter under märket skulle produceras på Gotland istället för på Spendrups bryggeri i Grängesberg.

Bryggeriet har sedan dess letat efter en lämplig plats för nybyggnationen, där en närhet till Visby och det nuvarande bryggeriet nämnts som viktiga förutsättningar för en ny tomt. Nu har man genomfört ett tomtköp i södra Visby till en kostnad av 7,25 miljoner kronor, där läget framförallt lyfts fram:

– Vi är otroligt glada över den här tomten. Den har mycket av det vi drömt om. Den nya bryggeribyggnaden blir något mindre än vad vi först tittade på, men den här platsen har andra stora kvaliteter som vi eftersökt - läget, känslan, miljön. Det är dessutom tillräckligt stort för det vi vill skapa för Gotlands bryggeri på sikt, säger Mikael Mossvall, vd för Gotlands bryggeri.

Läs också: Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Tillträdet är satt till den 15 maj, och man kommer i höst att skicka in bygglovshandlingar. Totalt satsas 80 miljoner på det nya bryggeriet, där man till en början planerar för en produktion på runt två miljoner liter om året. Samtidigt kommer man att ha kvar det nuvarande bryggeriet som lokal för utveckling av produkterna.

Läs också: Dansk innovation: Glass med ölsmak

– Vår nya produktionslokal ger oss fantastiska möjligheter att låta dem (ölen, red. anm.) växa volymmässigt och tillfredsställa det stora intresset som finns för Gotlands bryggeris produkter, säger Mikael Mossvall i ett uttalande.

Det nya bryggeriet beräknas stå klart till våren 2020.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.213