23948sdkhjf

Gotlands bryggeri hittar hem

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

I höstas tog Spendrups styrelse beslutet om att bygga ett nytt bryggeri för dotterbolaget Gotlands bryggeri. En av anledningarna som tidigare uttryckts är en önskan om att fler produkter under märket skulle produceras på Gotland istället för på Spendrups bryggeri i Grängesberg.

Bryggeriet har sedan dess letat efter en lämplig plats för nybyggnationen, där en närhet till Visby och det nuvarande bryggeriet nämnts som viktiga förutsättningar för en ny tomt. Nu har man genomfört ett tomtköp i södra Visby till en kostnad av 7,25 miljoner kronor, där läget framförallt lyfts fram:

– Vi är otroligt glada över den här tomten. Den har mycket av det vi drömt om. Den nya bryggeribyggnaden blir något mindre än vad vi först tittade på, men den här platsen har andra stora kvaliteter som vi eftersökt - läget, känslan, miljön. Det är dessutom tillräckligt stort för det vi vill skapa för Gotlands bryggeri på sikt, säger Mikael Mossvall, vd för Gotlands bryggeri.

Läs också: Från kloak till flaska

Tillträdet är satt till den 15 maj, och man kommer i höst att skicka in bygglovshandlingar. Totalt satsas 80 miljoner på det nya bryggeriet, där man till en början planerar för en produktion på runt två miljoner liter om året. Samtidigt kommer man att ha kvar det nuvarande bryggeriet som lokal för utveckling av produkterna.

Läs också: Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

– Vår nya produktionslokal ger oss fantastiska möjligheter att låta dem (ölen, red. anm.) växa volymmässigt och tillfredsställa det stora intresset som finns för Gotlands bryggeris produkter, säger Mikael Mossvall i ett uttalande.

Det nya bryggeriet beräknas stå klart till våren 2020.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143