23948sdkhjf

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Under fredagen höll Livsmedelsakademin årsmöte, där Bengt Persson valdes till ny styrelseordförande. Han är i dag även styrelseordförande för bolaget Foodhills som nyligen tagit över Findus anläggning i Bjuv, och har tidigare haft styrelseuppdrag för bland annat Sveriges Potatisodlares Riksförbund, Krav, Sigill och LRF.

Bengt Persson ersätter därmed Findus förre vd Henrik Hjalmarsson, som lämnar efter ett år på posten. Han valde att avgå eftersom han inte längre arbetar aktivt med livsmedel, meddelar Livsmedelsakademin.

Enligt Livsmedelsakademins vd Lotta Törner ser man att det finns många fördelar med att knytas närmare Foodhill, särskilt eftersom bolaget har en uttalad vision om att bli en ledande aktör för cirkulär livsmedelsproduktion.

Även nyvalda ordföranden ser att det finns synergier att hämta organisationerna emellan:

Läs också: Foodhills: "Vi vill bli ledande i Europa"

– Foodhills och Livsmedelsakademin har två olika roller, men båda har fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsnäringen. Därför ser jag att vi har många synergier och styrkepositioner som vi kan utveckla gemensamt med näringslivet i centrum, säger Bengt Persson i en kommentar.

Den enda andra nya personen som tar plats i styrelsen är Peter Odemark, managing director Nordics för Findus.

I samband med årsmötet lägger Livsmedelsakademin också fram några av de planer man har framöver. Bland annat är man igång med satsningar inom området mat för äldre och inom projektet Smaka på Skåne satsar man mycket på den småskaliga dryckesindustrin i länet. Dessutom planerar man för en ny Vinnväxtansökan, vilket i sin tur skulle innebära mer finansiering.

Livsmedelsakademin är ett samarbete mellan Region Skåne, Vinnova, Tillväxtverket och EU, som arbetar för att främja innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Stockholm Culinary Team - galamatens mästare

Världens bästa regionala kocklandslag, Stockholm Culinary Team, lagade maten under Restauranggalan. Här är menyn.

Här öppnar pizzakedjan nytt

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson när han mottog priset under Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

"Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden".

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
Årets krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Arkiv

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Restauranggalan 2018
Årets matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla är ledord för Stockholmskrogen som har Årets Matsalsteam.

Restauranggalan 2018
Årets kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är årets innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Årets klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johanson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Holy Greens får utmärkelsen Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.177