23948sdkhjf

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Under fredagen höll Livsmedelsakademin årsmöte, där Bengt Persson valdes till ny styrelseordförande. Han är i dag även styrelseordförande för bolaget Foodhills som nyligen tagit över Findus anläggning i Bjuv, och har tidigare haft styrelseuppdrag för bland annat Sveriges Potatisodlares Riksförbund, Krav, Sigill och LRF.

Bengt Persson ersätter därmed Findus förre vd Henrik Hjalmarsson, som lämnar efter ett år på posten. Han valde att avgå eftersom han inte längre arbetar aktivt med livsmedel, meddelar Livsmedelsakademin.

Enligt Livsmedelsakademins vd Lotta Törner ser man att det finns många fördelar med att knytas närmare Foodhill, särskilt eftersom bolaget har en uttalad vision om att bli en ledande aktör för cirkulär livsmedelsproduktion.

Även nyvalda ordföranden ser att det finns synergier att hämta organisationerna emellan:

Läs också: Sveriges första rödbetskokeri

– Foodhills och Livsmedelsakademin har två olika roller, men båda har fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsnäringen. Därför ser jag att vi har många synergier och styrkepositioner som vi kan utveckla gemensamt med näringslivet i centrum, säger Bengt Persson i en kommentar.

Den enda andra nya personen som tar plats i styrelsen är Peter Odemark, managing director Nordics för Findus.

I samband med årsmötet lägger Livsmedelsakademin också fram några av de planer man har framöver. Bland annat är man igång med satsningar inom området mat för äldre och inom projektet Smaka på Skåne satsar man mycket på den småskaliga dryckesindustrin i länet. Dessutom planerar man för en ny Vinnväxtansökan, vilket i sin tur skulle innebära mer finansiering.

Livsmedelsakademin är ett samarbete mellan Region Skåne, Vinnova, Tillväxtverket och EU, som arbetar för att främja innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127