23948sdkhjf

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Under fredagen höll Livsmedelsakademin årsmöte, där Bengt Persson valdes till ny styrelseordförande. Han är i dag även styrelseordförande för bolaget Foodhills som nyligen tagit över Findus anläggning i Bjuv, och har tidigare haft styrelseuppdrag för bland annat Sveriges Potatisodlares Riksförbund, Krav, Sigill och LRF.

Bengt Persson ersätter därmed Findus förre vd Henrik Hjalmarsson, som lämnar efter ett år på posten. Han valde att avgå eftersom han inte längre arbetar aktivt med livsmedel, meddelar Livsmedelsakademin.

Enligt Livsmedelsakademins vd Lotta Törner ser man att det finns många fördelar med att knytas närmare Foodhill, särskilt eftersom bolaget har en uttalad vision om att bli en ledande aktör för cirkulär livsmedelsproduktion.

Även nyvalda ordföranden ser att det finns synergier att hämta organisationerna emellan:

Läs också: Sveriges första rödbetskokeri

– Foodhills och Livsmedelsakademin har två olika roller, men båda har fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsnäringen. Därför ser jag att vi har många synergier och styrkepositioner som vi kan utveckla gemensamt med näringslivet i centrum, säger Bengt Persson i en kommentar.

Den enda andra nya personen som tar plats i styrelsen är Peter Odemark, managing director Nordics för Findus.

I samband med årsmötet lägger Livsmedelsakademin också fram några av de planer man har framöver. Bland annat är man igång med satsningar inom området mat för äldre och inom projektet Smaka på Skåne satsar man mycket på den småskaliga dryckesindustrin i länet. Dessutom planerar man för en ny Vinnväxtansökan, vilket i sin tur skulle innebära mer finansiering.

Livsmedelsakademin är ett samarbete mellan Region Skåne, Vinnova, Tillväxtverket och EU, som arbetar för att främja innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.449