Program GastroNord 24-27 april 2018

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Läs hela programmet här:

TISDAG 24 APRIL

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

Kl. 10.00- 13.00 Chaine des Rotisseurs

Catarina Offe och Margareta Henry från det internationella gastronomiska sällskapet Chaine des Rotisseurs och tävlingen Årets Unga Kock informerar och svarar på frågor om föreningens arbete.

Kl. 11.00 – 11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Vad händer med handeln när butiker försvinner och maten tar över?

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Dagmar Forne, journalist specialiserad på handel om utvecklingen intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Specialkost

Maria Pettersson från Svenska Kockars Förening är på plats med med 4 VUX-elever från Dackeskolan i Mjölby. De bjuder på smakprov och pratar om vikten av att kockar kan specialkost idag och att det ingår i dagens utbildningar.

15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Kan Sverige bota restaurangsjukan? Sveriges restaurangägare går på knäna.

Oliver Mohseni, grundare riskkapitalbolaget, Froda intervjuas av Lisbeth Rauden.

ONSDAG 25 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Läs också: Klart: De går vidare i Pizza-SM

Möt Desirée Jaks. Bästa juniorkocken i Norden. Medlem i Juniorkocklandslaget. Kock på Michelinkrönta Agrikultur i intervju med Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Svenska grönsaker året om

Peter Rehn och Ulrich Frehde från Svenska Kockars Förening pratar svenska grönsaker året om tillsammans med Sorunda Grönsakshandel.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Läs också: Live: Se Pizza-SM här!

Köpvanor blir matvanor. Vad händer med köpstråken. Klas Lindlom, CLR-partner konsultföretag som arbetar med affärsutveckling med fokus på restaurang- och hotellbransch samt handel och övriga besöksnäring intervjuas av Lisbeth Rauden.

TORSDAG 26 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Matsalsarbetets professionalisering.

Bicke Naglo, juryordförande i nationella mästerskapet Årets Servitör berättar om tävlingens betydelse och varför det behövs proffs i matsalen i intervju med Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Närproducerat

Matts Andersson och Gun Karlsson från Svenska Kockars Förening pratar om verksamheten på temat Närproducerat. De kommer att prata närproducerat, lokal- och härproducerat och bjuder på en kall bönsalsa gjord på blandade bönor från Gotland.

Kl. 14.00 – 15.30 Sveriges Bartenders Gille

Adrian Mierkiewiwicz, ordförande för Sveriges Bartenders Gille finns på plats för att informera om föreningens arbete och svara på frågor.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Johan Hyltner; vd på Nobis Collection Besöksnäringen växer; hur ska behovet av utbildad personal tillgodoses? Svaren får ni in intervjun med Lisbeth Rauden

Kl. 16.30 – 17.00 EXTRA -- Prata Mat-podstudion intervjuar Pizza-SM-vinnaren

Möt den just korade segraren i Pizza- SM. Tävlingen Pizza-SM avgörs på Gastro Nord under torsdagen och nu har ni chansen att möta vinnaren i intervju med Lisbeth Rauden

FREDAG 27 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Millimetrar och hundradelar av sekunder. Träning inför världens tuffaste kocktävling. Sebastian Gibrand, Sveriges kandidat i Europafinalen av Bocuse Europa i Turin intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Ungdomsmat ur vårt perspektiv

Marcus Hallgren och Tim Backman från Svenska Kockars Förening kommer tillsammans med unga kockar att visa upp Young Chefs Club, prata om mat och bjuda på lite plockmat.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Tävla om att bli den bästa restaurangarbetsplatsen i Sverige. Hur går det till?

Lars Larsson, grundare Majola, restaurangbemanning. Intitiativtagare till tävlingen Årets Arbetsplats

Fredric Bohm, författare, författare psykolog skapare av enkäten Årets Arbetsplats intervjuas av Lisbeth Rauden.

Mer om: GastroNord


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143