23948sdkhjf

Program GastroNord 24-27 april 2018

| Av Admin | Tipsa redaktionen

Läs hela programmet här:

TISDAG 24 APRIL

Läs också: Klart: De går vidare i Pizza-SM

Kl. 10.00- 13.00 Chaine des Rotisseurs

Catarina Offe och Margareta Henry från det internationella gastronomiska sällskapet Chaine des Rotisseurs och tävlingen Årets Unga Kock informerar och svarar på frågor om föreningens arbete.

Kl. 11.00 – 11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Vad händer med handeln när butiker försvinner och maten tar över?

Läs också: Dubbla medaljer i juice- och smoothie-SM

Dagmar Forne, journalist specialiserad på handel om utvecklingen intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Specialkost

Maria Pettersson från Svenska Kockars Förening är på plats med med 4 VUX-elever från Dackeskolan i Mjölby. De bjuder på smakprov och pratar om vikten av att kockar kan specialkost idag och att det ingår i dagens utbildningar.

15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Läs också: Han är årets Pizzabagare

Kan Sverige bota restaurangsjukan? Sveriges restaurangägare går på knäna.

Oliver Mohseni, grundare riskkapitalbolaget, Froda intervjuas av Lisbeth Rauden.

ONSDAG 25 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Läs också: Live: Se Pizza-SM här!

Möt Desirée Jaks. Bästa juniorkocken i Norden. Medlem i Juniorkocklandslaget. Kock på Michelinkrönta Agrikultur i intervju med Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Svenska grönsaker året om

Peter Rehn och Ulrich Frehde från Svenska Kockars Förening pratar svenska grönsaker året om tillsammans med Sorunda Grönsakshandel.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Köpvanor blir matvanor. Vad händer med köpstråken. Klas Lindlom, CLR-partner konsultföretag som arbetar med affärsutveckling med fokus på restaurang- och hotellbransch samt handel och övriga besöksnäring intervjuas av Lisbeth Rauden.

TORSDAG 26 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Matsalsarbetets professionalisering.

Bicke Naglo, juryordförande i nationella mästerskapet Årets Servitör berättar om tävlingens betydelse och varför det behövs proffs i matsalen i intervju med Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Närproducerat

Matts Andersson och Gun Karlsson från Svenska Kockars Förening pratar om verksamheten på temat Närproducerat. De kommer att prata närproducerat, lokal- och härproducerat och bjuder på en kall bönsalsa gjord på blandade bönor från Gotland.

Kl. 14.00 – 15.30 Sveriges Bartenders Gille

Adrian Mierkiewiwicz, ordförande för Sveriges Bartenders Gille finns på plats för att informera om föreningens arbete och svara på frågor.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Johan Hyltner; vd på Nobis Collection Besöksnäringen växer; hur ska behovet av utbildad personal tillgodoses? Svaren får ni in intervjun med Lisbeth Rauden

Kl. 16.30 – 17.00 EXTRA -- Prata Mat-podstudion intervjuar Pizza-SM-vinnaren

Möt den just korade segraren i Pizza- SM. Tävlingen Pizza-SM avgörs på Gastro Nord under torsdagen och nu har ni chansen att möta vinnaren i intervju med Lisbeth Rauden

FREDAG 27 APRIL

Kl. 11.00-11.30 Elvakaffe i Prata Mat-podstudion

Millimetrar och hundradelar av sekunder. Träning inför världens tuffaste kocktävling. Sebastian Gibrand, Sveriges kandidat i Europafinalen av Bocuse Europa i Turin intervjuas av Lisbeth Rauden.

Kl. 13.00 – 15.00 Tema Ungdomsmat ur vårt perspektiv

Marcus Hallgren och Tim Backman från Svenska Kockars Förening kommer tillsammans med unga kockar att visa upp Young Chefs Club, prata om mat och bjuda på lite plockmat.

Kl. 15.00 – 15.30 Trekaffe i Prata Mat-podstudion

Tävla om att bli den bästa restaurangarbetsplatsen i Sverige. Hur går det till?

Lars Larsson, grundare Majola, restaurangbemanning. Intitiativtagare till tävlingen Årets Arbetsplats

Fredric Bohm, författare, författare psykolog skapare av enkäten Årets Arbetsplats intervjuas av Lisbeth Rauden.

Mer om: GastroNord
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118