23948sdkhjf

Han är årets Pizzabagare

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Sommarpizza gav vinst på Pizza-SM

Efter en spännande semifinal i Pizza-SM på Gastronord där sju pizzabagare reducerades ner till fyra finalister står det nu klart att Amir Bozaghian från Vezzo i Umeå lagade årets bästa pizza.

Läs också: De lanserar svensk pizzaskinka

– Det känns helt underbart, bästa känslan någonsin jag har jobbat med det här länge men det finns fortfarande så mycket kvar att bli bättre på så jag vill nog vara med nästa år också. Det här är en svår konst som handlar om att balansera råvaror rätt, en komplex utmaning, säger han.

Vinnarpizzan kallas för "Estate" - sommar på italienska och består av mozzarella, ost från Oviken, potatis, lammkorv, vindelrökt sidfläsk, sparris, ugnsbakad lök, ramslök, citroncreme, krasse 

Hur kom du på den här pizzan?

– Jag tänkte rätt länge på vad mitt bidrag skulle vara och kom att tänka på vad man har när man står ute vid grillen och lagar mat, råvaror som kött, korv och potatis. Det var då jag bestämde mig för att göra en sommarpizza, säger Amir Bozaghian.

Finalisterna tävlade med två pizzor, en egenkomponerad kreation samt en klassisk margherita bestående av tomater, basilika, ost, salt och olivolja för att lättare kunna bedöma bagarnas tekniska färdigheter.

Vinnaren korades av en jury bestående av Johan Åkerberg, Sandra Mastio, Sébastien Boudet, Håkan Johansson, Hanna Bertilsson, partner Lantmännen, Emil Vasseur, pizzabagare Babettes, Niclas Lundemark, vinnare av Pizza-SM 2016 och Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011 ingick.

Juryns motivering löd:

"Pizza-SMs vinnare 2018 har med fokus på råvaror i säsong skapat en medveten och modern smakbomb med en fot i Italien och den andra i Sverige, och sist men inte minst - dege".

Övriga finalister placerade sig som så:

2:a plats: Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping
3:e plats: Giorgio Paoli, Vallentuna
4:plats: Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna

Pizza-SM anordnas av Fast Food Magazine I samarbete med Coca-Cola, Sveba Dahlen Arla, Kungsörnen och Hogia Small Office.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Nyhetsbrev

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Arkiv

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Gondolen tvingas flytta – strid om tidpunkten

Alkoläsken ökar kraftigt

Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Nytt bistrokoncept i Wienercaféets gamla lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm.

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131