23948sdkhjf

Dansk innovation: Glass med ölsmak

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Hyllade bryggeriet Thisted bryghus och Danmarks största glassbolag Premier is kombinerar två sommarfavoriter med nya produkten ölglass.

Sommaren är här och med det kommer svåra val – blir det en öl eller en glass när solen gassar?

I Danmark kommer det snart inte att vara ett problem att välja mellan de två, tack vare en ny innovation från Thisted bryghus, utsett till Danmarks bästa bryggeri de senaste tre åren, och glassbolaget Premier is.

Med utgångspunkt i ölet Thagaard har man tillsammans skapat en ölglass, där smaken kommer från björkblad samt extrakt av gran- och tallskott. Nyheten får premiär i samband med Danske ølentusiasters ølfestival som startar under torsdagen i Köpenhamn.

Läs också: Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Dit tar man nämligen med sig några tusen smakprover av den nya glassen, som bolagen hoppas lansera till hösten.

Läs också: Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

– Vi har tillsammans utvecklat och testat idén under en tid och har nu kommit så långt att vi vågar lova att Danmark får en välsmakande ölglass på marknaden till hösten, säger Premier is kommersiella chef Christian Brink.

Men den som ser en frusen fatöl framför sig blir kanske besviken – glassen innehåller inte alkohol.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.167