23948sdkhjf

Mentorspris till Hantverkets köksmästare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han får Karin Franssons mentorpris 2018.

Restaurang Hantverkets köksmästare Stefan Ekengren har tilldelats numera Restaurangakademiens utmärkelse, sedan 2018, Karin Franssons mentorpris 2018.

Han är den första manliga pristagaren att tilldelas utmärkelsen som syftar till att belöna mentorer och förebilder som lyft och utvecklat kvinnliga kockar. och delades ut av Restaurangakademien i samband med finalen av Året Kock.

Stefan Ekengren har närmare 30 års erfarenhet från restaurangbranschen och har bland annat varit köksmästare på Görvälns Slott, Krägga Herrgård och Hotell Borgholm. Sedan 2017 arbetar han på Restaurang Hantverket i Stockholm och under hans ledning vann restaurangen tidningen RS Restauranger & Storköks pris ”Årets Arbetsplats”. Restaurangen är nominerad till priset även i år.

Juryns motivering lyder:
Stefan Ekengren är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön. Stefan är en frisk fläkt som belyser viktiga frågor om kulturen i våra kök, vågar ifrågasätta och lever som han lär.

Läs också: Ny marknadschef för Årets kock

– Jag känner mig sjukt stolt och hedrad att få det här otroligt fina pris som tidigare endast tilldelats kvinnliga kockar. Jag känner, ännu mer efter att tilldelas detta ett stort ansvar att genom ett bra ledarskap, respekt och sunda värderingar visa vägen i kockbranschen, säger Stefan Ekengren, i en kommentar.

Tidigare vinnare av priset som delas ut sedan 2012 är Pernilla Lundberg, Riche och Teatergrillen, Lina Ahlin, Agrikultur, Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Frida Ronge, Tak, Katarina Westlund, Dackeskolan Mjölby
och Karin Fransson, Hotell Borgholm.

Mer om: Årets Kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11