23948sdkhjf

Mentorspris till Hantverkets köksmästare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han får Karin Franssons mentorpris 2018.

Restaurang Hantverkets köksmästare Stefan Ekengren har tilldelats numera Restaurangakademiens utmärkelse, sedan 2018, Karin Franssons mentorpris 2018.

Han är den första manliga pristagaren att tilldelas utmärkelsen som syftar till att belöna mentorer och förebilder som lyft och utvecklat kvinnliga kockar. och delades ut av Restaurangakademien i samband med finalen av Året Kock.

Stefan Ekengren har närmare 30 års erfarenhet från restaurangbranschen och har bland annat varit köksmästare på Görvälns Slott, Krägga Herrgård och Hotell Borgholm. Sedan 2017 arbetar han på Restaurang Hantverket i Stockholm och under hans ledning vann restaurangen tidningen RS Restauranger & Storköks pris ”Årets Arbetsplats”. Restaurangen är nominerad till priset även i år.

Juryns motivering lyder:
Stefan Ekengren är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön. Stefan är en frisk fläkt som belyser viktiga frågor om kulturen i våra kök, vågar ifrågasätta och lever som han lär.

Läs också: Framtidslöfte - bästa commis utsedd

– Jag känner mig sjukt stolt och hedrad att få det här otroligt fina pris som tidigare endast tilldelats kvinnliga kockar. Jag känner, ännu mer efter att tilldelas detta ett stort ansvar att genom ett bra ledarskap, respekt och sunda värderingar visa vägen i kockbranschen, säger Stefan Ekengren, i en kommentar.

Tidigare vinnare av priset som delas ut sedan 2012 är Pernilla Lundberg, Riche och Teatergrillen, Lina Ahlin, Agrikultur, Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Frida Ronge, Tak, Katarina Westlund, Dackeskolan Mjölby
och Karin Fransson, Hotell Borgholm.

Mer om: Årets Kock


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.207