23948sdkhjf

Mentorspris till Hantverkets köksmästare

Han får Karin Franssons mentorpris 2018.

Restaurang Hantverkets köksmästare Stefan Ekengren har tilldelats numera Restaurangakademiens utmärkelse, sedan 2018, Karin Franssons mentorpris 2018.

Han är den första manliga pristagaren att tilldelas utmärkelsen som syftar till att belöna mentorer och förebilder som lyft och utvecklat kvinnliga kockar. och delades ut av Restaurangakademien i samband med finalen av Året Kock.

Stefan Ekengren har närmare 30 års erfarenhet från restaurangbranschen och har bland annat varit köksmästare på Görvälns Slott, Krägga Herrgård och Hotell Borgholm. Sedan 2017 arbetar han på Restaurang Hantverket i Stockholm och under hans ledning vann restaurangen tidningen RS Restauranger & Storköks pris ”Årets Arbetsplats”. Restaurangen är nominerad till priset även i år.

Juryns motivering lyder:
Stefan Ekengren är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön. Stefan är en frisk fläkt som belyser viktiga frågor om kulturen i våra kök, vågar ifrågasätta och lever som han lär.

– Jag känner mig sjukt stolt och hedrad att få det här otroligt fina pris som tidigare endast tilldelats kvinnliga kockar. Jag känner, ännu mer efter att tilldelas detta ett stort ansvar att genom ett bra ledarskap, respekt och sunda värderingar visa vägen i kockbranschen, säger Stefan Ekengren, i en kommentar.

Tidigare vinnare av priset som delas ut sedan 2012 är Pernilla Lundberg, Riche och Teatergrillen, Lina Ahlin, Agrikultur, Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Frida Ronge, Tak, Katarina Westlund, Dackeskolan Mjölby
och Karin Fransson, Hotell Borgholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078