23948sdkhjf

Sista genrepet för Svenska kocklandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Sista varmköksupplagningen inför Culinary World Cup 2018 i Luxemburg i slutet av november.

Upplagningen var kocklandslagets sista träningstillfälle innan VM i Luxemburg den 24 till 29 november. Då tävlar totalt 30 länder i två moment: Varmköket och Kalla Bordet.

Läs också: Guldregn över de svenska lagen

Att landslaget valde Paulig Foods restaurangkök för varmköksupplagningen har att göra med att landslaget ville vara i ett kök de inte är vana vid och därtill är det en del i ett längre sponsorskap, 10 år, mellan varumärket Santa Maria och Svenska kocklandslaget.

– Vanligtvis sker upplagningarna i vårt träningskök på Electrolux huvudkontor, men som ett sista genrep har vi valt att lägga upplagningen i Paulig Foods fina kök, eftersom vi aldrig varit där tidigare. Det är stor skillnad på att jobba i ett kök man är van vid och ett som man nyss klivit in i. Utrustning och redskap står inte på samma platser och även om medlemmarna i laget är vana vid att jobba i nya kök, så kommer den nya miljön påverka tiden i tävlingsmomentet. Det handlar om sekunder, men de där sekunderna är livsviktiga för slutresultatet och vi behöver därför öva på att hålla nere på dessa, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget i en kommentar.

Under året har kocklandslaget genomfört ett tiotal varmköksupplagningar för publik och däremellan ordinarie träningar där fokus ligger på receptutveckling och att öva på tekniker.

I tävlingsmomentet för varmköket ingår upplagning och servering av den förbestämda menyn åt sammanlagt 110 personer varav 10 slumpvis utvalda tallrikar går till juryn.

Häromdagen skrev RS Restauranger & Fastfood om upplagningen och presentationen av det Kalla bordet. Läs och se filmer från presentationen på NK i Stockholm här.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Panini släpper Amazon Go-koncept: ”Först på marknaden”

Paninis nya Grab and go-koncept ska ta matkedjan in i den tekniska framtiden.

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Nyhetsbrev

Ny marknadschef för Årets kock

Arkiv

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116