23948sdkhjf

Sista genrepet för Svenska kocklandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Sista varmköksupplagningen inför Culinary World Cup 2018 i Luxemburg i slutet av november.

Upplagningen var kocklandslagets sista träningstillfälle innan VM i Luxemburg den 24 till 29 november. Då tävlar totalt 30 länder i två moment: Varmköket och Kalla Bordet.

Läs också: Video: Så ska VM-guldet bärgas

Att landslaget valde Paulig Foods restaurangkök för varmköksupplagningen har att göra med att landslaget ville vara i ett kök de inte är vana vid och därtill är det en del i ett längre sponsorskap, 10 år, mellan varumärket Santa Maria och Svenska kocklandslaget.

– Vanligtvis sker upplagningarna i vårt träningskök på Electrolux huvudkontor, men som ett sista genrep har vi valt att lägga upplagningen i Paulig Foods fina kök, eftersom vi aldrig varit där tidigare. Det är stor skillnad på att jobba i ett kök man är van vid och ett som man nyss klivit in i. Utrustning och redskap står inte på samma platser och även om medlemmarna i laget är vana vid att jobba i nya kök, så kommer den nya miljön påverka tiden i tävlingsmomentet. Det handlar om sekunder, men de där sekunderna är livsviktiga för slutresultatet och vi behöver därför öva på att hålla nere på dessa, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget i en kommentar.

Under året har kocklandslaget genomfört ett tiotal varmköksupplagningar för publik och däremellan ordinarie träningar där fokus ligger på receptutveckling och att öva på tekniker.

I tävlingsmomentet för varmköket ingår upplagning och servering av den förbestämda menyn åt sammanlagt 110 personer varav 10 slumpvis utvalda tallrikar går till juryn.

Häromdagen skrev RS Restauranger & Fastfood om upplagningen och presentationen av det Kalla bordet. Läs och se filmer från presentationen på NK i Stockholm här.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.167