23948sdkhjf

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Två förvärv på kort tid gör koncernen till Nordens största specialiserade fisk- och skaldjursleverantör.

Svenska Kvalitetsfisk fortsätter expansionen i Danmark. I somras förvärvades Copenhagen Seafood, en av de ledande leverantörerna av fisk och skaldjur till fine dining i Köpenhamn. Nu placeras även danska FSG Foods (Flying Seafood) under koncernens paraply. FSG Foods är Danmarks största leverantör av fisk och skaldjur till sushimarknaden.

Läs också: Bowls i Umeå

– Jag är mycket imponerad av de verksamheter som Jonas Schnoor på Flying Seafood och Stefan Vendelbo på Copenhagen Seafood byggt upp. Förvärven möjliggör för oss att även ge våra svenska kunder fler och spännande produkter, både inom färsk fisk och tillbehör. Samtidigt höjer vi både service- och kunskapsgraden vilket i slutänden gagnar restauranggästen, menar Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk.

Efter de danska förvärven kan Kvalitetsfisk nu skryta med att vara den största specialiserade fisk- och skaldjursleverantören i Norden, men ledningen siktar ännu högre.

– Båda verksamheterna passar perfekt in i vår strategi att bli den ledande kvalitetsleverantören inom fisk och skaldjur i norra Europa, säger Salenstedt.

Flying Seafood har 50 medarbetare i Köpenhamn, Fredericia och Svendborg och har upparbetade samarbeten med de bästa leverantörerna i Asien. Copenhagen Seafood köper sin fisk, utan mellanhänder, direkt på fiskmarknaden i Hanstholm.

– Expansionen innebär att Kvalitetsfisk kliver fram och driver på utvecklingen i branschen. Framför allt breddar vi vårt utbud mot såväl sushirestauranger som fine dining-restauranger, säger Mikael Salenstedt.

Mer om: fisk | Kvalitetsfisk | sushi
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106