23948sdkhjf

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Två förvärv på kort tid gör koncernen till Nordens största specialiserade fisk- och skaldjursleverantör.

Svenska Kvalitetsfisk fortsätter expansionen i Danmark. I somras förvärvades Copenhagen Seafood, en av de ledande leverantörerna av fisk och skaldjur till fine dining i Köpenhamn. Nu placeras även danska FSG Foods (Flying Seafood) under koncernens paraply. FSG Foods är Danmarks största leverantör av fisk och skaldjur till sushimarknaden.

Läs också: Bowls i Umeå

– Jag är mycket imponerad av de verksamheter som Jonas Schnoor på Flying Seafood och Stefan Vendelbo på Copenhagen Seafood byggt upp. Förvärven möjliggör för oss att även ge våra svenska kunder fler och spännande produkter, både inom färsk fisk och tillbehör. Samtidigt höjer vi både service- och kunskapsgraden vilket i slutänden gagnar restauranggästen, menar Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk.

Efter de danska förvärven kan Kvalitetsfisk nu skryta med att vara den största specialiserade fisk- och skaldjursleverantören i Norden, men ledningen siktar ännu högre.

– Båda verksamheterna passar perfekt in i vår strategi att bli den ledande kvalitetsleverantören inom fisk och skaldjur i norra Europa, säger Salenstedt.

Flying Seafood har 50 medarbetare i Köpenhamn, Fredericia och Svendborg och har upparbetade samarbeten med de bästa leverantörerna i Asien. Copenhagen Seafood köper sin fisk, utan mellanhänder, direkt på fiskmarknaden i Hanstholm.

– Expansionen innebär att Kvalitetsfisk kliver fram och driver på utvecklingen i branschen. Framför allt breddar vi vårt utbud mot såväl sushirestauranger som fine dining-restauranger, säger Mikael Salenstedt.

Mer om: fisk | Kvalitetsfisk | sushi
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148