23948sdkhjf

Pizzakartong med återvinningsinstruktioner

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

Vinnaren av pizza-SM i hållbarhetsprojekt.

FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, har i samarbete med vinnaren av pizza-SM 2018, Amir Bozaghian, gjort Sveriges godaste och kanske mest hållbara pizzarecept. Receptet är utskrivet på en pizzakartong och skickas exklusivt till drygt 20 000 unga vuxna i hela landet.

Läs också: Stor reklamsatsning efter nytt sortiment

Det så kallade re:ceptet kan vara världens första pizzarecept med återvinningsinstruktioner. I dagarna kommer tusentals 27–32-åringar som gjort flyttanmälan i oktober att få det unika re:ceptet hemskickat till sig. Bakom re:ceptet står förutom FTI också Amir Bozaghian från den flerfaldigt prisbelönta pizzerian Vezzo i Umeå. Han skrivit ner ingredienser och instruktioner som behövs för att tillaga hans prisbelönta Margherita. Amir Bozaghian är regerande svensk mästare efter sin seger i pizza-SM 2018 som arrangerades av Fast Food Magazine i april.

– Det känns oerhört kul att vara en del i detta projekt. Nu har jag chansen att skänka glädje genom mina pizzor och även lite kunskap om hur man kan leva ett gott och hållbart liv, säger Amir Bozaghian. 

Utöver listan med ingredienser och instruktioner innehåller re:ceptet även tips på hur man återvinner förpackningar, såsom plast-, pappers- och metallförpackningar. Delar av pizzakartongen går också att ta loss så att man på ett snyggt och enkelt sätt kan spara re:ceptet hemma.

– Vi vill utbilda unga vuxna om återvinning på ett roligt men också effektivt sätt. Det kan ju vara lite svårt att ändra rutiner men vi har sett i egna undersökningar att den första tiden i eget boende är ett bra tillfälle att etablera nya rutiner. Just åren 27-32 är en period då många unga vuxna skaffar sig ett permanent boende, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Förutom återvinningsinstruktionerna ger re:ceptet också tips på hur du hittar din närmaste återvinningsstation om det inte finns ett miljörum i fastigheten eller kärl vid tomtgränsen. På ftiab.se finns en karta där man kan enkelt kan hitta återvinningstationer i närheten av där man bor. 

Mer om: återvinning | FTI
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137