23948sdkhjf

Pizzakartong med återvinningsinstruktioner

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

Vinnaren av pizza-SM i hållbarhetsprojekt.

FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, har i samarbete med vinnaren av pizza-SM 2018, Amir Bozaghian, gjort Sveriges godaste och kanske mest hållbara pizzarecept. Receptet är utskrivet på en pizzakartong och skickas exklusivt till drygt 20 000 unga vuxna i hela landet.

Läs också: Stor reklamsatsning efter nytt sortiment

Det så kallade re:ceptet kan vara världens första pizzarecept med återvinningsinstruktioner. I dagarna kommer tusentals 27–32-åringar som gjort flyttanmälan i oktober att få det unika re:ceptet hemskickat till sig. Bakom re:ceptet står förutom FTI också Amir Bozaghian från den flerfaldigt prisbelönta pizzerian Vezzo i Umeå. Han skrivit ner ingredienser och instruktioner som behövs för att tillaga hans prisbelönta Margherita. Amir Bozaghian är regerande svensk mästare efter sin seger i pizza-SM 2018 som arrangerades av Fast Food Magazine i april.

– Det känns oerhört kul att vara en del i detta projekt. Nu har jag chansen att skänka glädje genom mina pizzor och även lite kunskap om hur man kan leva ett gott och hållbart liv, säger Amir Bozaghian. 

Utöver listan med ingredienser och instruktioner innehåller re:ceptet även tips på hur man återvinner förpackningar, såsom plast-, pappers- och metallförpackningar. Delar av pizzakartongen går också att ta loss så att man på ett snyggt och enkelt sätt kan spara re:ceptet hemma.

– Vi vill utbilda unga vuxna om återvinning på ett roligt men också effektivt sätt. Det kan ju vara lite svårt att ändra rutiner men vi har sett i egna undersökningar att den första tiden i eget boende är ett bra tillfälle att etablera nya rutiner. Just åren 27-32 är en period då många unga vuxna skaffar sig ett permanent boende, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Förutom återvinningsinstruktionerna ger re:ceptet också tips på hur du hittar din närmaste återvinningsstation om det inte finns ett miljörum i fastigheten eller kärl vid tomtgränsen. På ftiab.se finns en karta där man kan enkelt kan hitta återvinningstationer i närheten av där man bor. 

Mer om: återvinning | FTI
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Arkiv

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Från Sturehof till Taverna Brillo

Hon byter jobb inom Svenska Brasserier och blir restaurangchef på restaurangen vid Stureplan.

Hotell ingår samarbete med Foodloopz

Så ska Clarion Hotel Stockholm minska matsvinnet.

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Götgatsbacken för burgerkedja

Wallmans Group tappar vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108