23948sdkhjf

Pizzakartong med återvinningsinstruktioner

| Av Peter Olofsson | Tipsa redaktionen

Vinnaren av pizza-SM i hållbarhetsprojekt.

FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, har i samarbete med vinnaren av pizza-SM 2018, Amir Bozaghian, gjort Sveriges godaste och kanske mest hållbara pizzarecept. Receptet är utskrivet på en pizzakartong och skickas exklusivt till drygt 20 000 unga vuxna i hela landet.

Läs också: Stor reklamsatsning efter nytt sortiment

Det så kallade re:ceptet kan vara världens första pizzarecept med återvinningsinstruktioner. I dagarna kommer tusentals 27–32-åringar som gjort flyttanmälan i oktober att få det unika re:ceptet hemskickat till sig. Bakom re:ceptet står förutom FTI också Amir Bozaghian från den flerfaldigt prisbelönta pizzerian Vezzo i Umeå. Han skrivit ner ingredienser och instruktioner som behövs för att tillaga hans prisbelönta Margherita. Amir Bozaghian är regerande svensk mästare efter sin seger i pizza-SM 2018 som arrangerades av Fast Food Magazine i april.

– Det känns oerhört kul att vara en del i detta projekt. Nu har jag chansen att skänka glädje genom mina pizzor och även lite kunskap om hur man kan leva ett gott och hållbart liv, säger Amir Bozaghian. 

Utöver listan med ingredienser och instruktioner innehåller re:ceptet även tips på hur man återvinner förpackningar, såsom plast-, pappers- och metallförpackningar. Delar av pizzakartongen går också att ta loss så att man på ett snyggt och enkelt sätt kan spara re:ceptet hemma.

– Vi vill utbilda unga vuxna om återvinning på ett roligt men också effektivt sätt. Det kan ju vara lite svårt att ändra rutiner men vi har sett i egna undersökningar att den första tiden i eget boende är ett bra tillfälle att etablera nya rutiner. Just åren 27-32 är en period då många unga vuxna skaffar sig ett permanent boende, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Förutom återvinningsinstruktionerna ger re:ceptet också tips på hur du hittar din närmaste återvinningsstation om det inte finns ett miljörum i fastigheten eller kärl vid tomtgränsen. På ftiab.se finns en karta där man kan enkelt kan hitta återvinningstationer i närheten av där man bor. 

Mer om: återvinning | FTI
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Finaldags för Årets unga kock

Två Michelin-stjärnor till Gastrologik

Krögarduon har väntat sex år på att få lägga till ytterligare en stjärna.

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Nyhetsbrev

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Arkiv

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121