23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Krogkonkurserna fortsätter öka

Krogkonkurserna ökade kraftigt 2018 och det fortsätter på samma sätt under 2019. Konkurserna i restaurang- och hotellbranschen ökade i januari med 12 procent. Det är den största ökningen av alla branscher som finns med i Upplysningscentralens månadsstatistik. Totalt ökade konkurserna i Sverige med i genomsnitt 5 procent.

Richard Damberg, ekonom på UC, konstaterar att det varit en tuff start på det nya året för restaurangbranschen.

– Enligt SCB upplever restaurangnäringen en nolltillväxt, bortsett från hotell och trafiknära restauranger, efter flera år av kraftig tillväxt. Det ligger helt i linje med vad vår statistik visar och trenden tycks vara ihållande, trots vår konsumtionsvilja och benägenhet att äta ute.

I restaurangbranschen liksom i byggbranschen ökar också antalet bolag som får sämst riskklass hos UC.

– Ökad konkurrens och ökat användande av aktiebolag som brottsverktyg är två förklaringar till att konkurserna ökar, säger Richard Damberg.

38 företag i restaurang- och hotellbranschen gick i konkurs i januari.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.091